Οστική ανάπλαση

Οστική ανάπλαση

Η οστική ανάπλαση είναι μια σύγχρονη και βιολογική μέθοδος που μας επιτρέπει να αναγεννήσουμε τους σκληρούς ιστούς, και να αποκαταστήσουμε το σχήμα και την λειτουργία της γνάθου.

Όταν η απορρόφηση της γνάθου είναι τόσο έντονη, πολλές φορές δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε τα δόντια που λείπουν με μια εμφύτευση. Δεν χρειάζεται πλέον κανείς να συμβιβαστεί με αυτή την αναπηρία. Χάρη στην οστική ανάπλαση μπορούμε να διορθώσουμε τη βλάβη και να αποκαταστήσουμε την αισθητική και λειτουργία του στόματος.

Οι εξελίξεις στον τομέα των σύγχρονων βιο-υλικών και ειδικά στην επεξεργασία του τιτανίου, και η την ανάπτυξη νέων χειρουργικών τεχνικών, καθιστούν την οστική ανάπλαση μια προβλέψιμη μέθοδο με καθημερινή εφαρμογή.

Οστική ανάπλαση – Αίτια και ενδείξεις

Υπάρχουν διάφορα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σημαντικό οστικό έλλειμμα: μια μεγάλη χρόνια φλεγμονή, ή μια εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση – όπως η αφαίρεση ενός έγκλειστου δοντιού, ή μιας κύστης.

Σε ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί, εκτός από τα δόντια, να χαθεί και μέρος του οστού που τα περιβάλλει. Έτσι δημιουργείται ένα σημαντικό οστικό έλλειμμα, το οποίο θα πρέπει να διορθώσουμε με την μέθοδο της ανάπλασης γνάθου.

Πώς γίνεται η οστική ανάπλαση της γνάθου;

Οστική ανάπλαση και εμφυτεύματα δοντιών

Μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών είναι μια αξιόπιστη λύση, αρκεί η γνάθος να έχει το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος. Σε παλαιότερες εποχές, όταν η γνάθος έχει απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν ήταν δυνατόν να κάνουμε μια εμφύτευση.

Οι τεχνικές ανάπλασης γνάθου μας δίνουν τελείως νέες δυνατότητες, καθώς είμαστε πλέον σε θέση να αναγεννήσουμε τους χαμένους ιστούς και να αποκαταστήσουμε λειτουργικά και αισθητικά το προβληματικό σημείο.

Η οστική ανάπλαση γνάθου μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις:

Όταν η βλάβη είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, όπως μετά από ένα ατύχημα, μπορούμε με τις αναγεννητικές τεχνικές να επαναφέρουμε το φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος της γνάθου. Με αυτό την τρόπο η προσθετική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών θα έχει γερά και ασφαλή θεμέλια.

 

 

Η οστική ανάπλαση μας βοηθά να αποκαταστήσουμε μια μεγάλη βλάβη, ακόμα και σε ένα μεμονωμένο δόντι. Παλαιότερα, σε αυτές τις περιπτώσεις θα ήταν αδύνατον να γίνει μια εμφύτευση και θα ήμασταν αναγκασμένοι να τροχίσουμε τα διπλανά δόντια για μια γέφυρα.

 

Χάρη στην οστική ανάπλαση μπορούμε να αναγεννήσουμε τους ιστούς της γνάθου και να προσφέρουμε μια σταθερή αποκατάσταση με ένα εμφύτευμα με φυσικό και αισθητικό τρόπο.

Οστική ανάπλαση και αισθητική

Οι τεχνικές για την ανάπλαση της γνάθου έχουν πλέον εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο γίνεται δυνατή μια εμφύτευση,( κάτι που παλαιότερα θα ήταν αδύνατο) αλλά μπορούμε να ανταποκριθούμε και σε περιπτώσεις με ιδιαίτερα υψηλές αισθητικές απαιτήσεις.

 

Συνδυάζοντας την οστική αναγέννηση με τις αισθητικές αναγεννητικές τεχνικές της περιοδοντολογίας μπορούμε να πετύχουμε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. καθώς η αποκατάσταση με μια γέφυρα ή με εμφυτεύματα δοντιών είναι απόλυτα φυσική και δεν μαρτυρά τίποτα από την αρχική δυσμορφία!

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της προσθετικής των εμφυτευμάτων έρχονται να μας δώσουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Χάρη στα κεραμικά υλικά νέας γενιάς και την ψηφιακή μέθοδο κατασκευής της προσθετικής αποκατάστασης, μπορούμε πλέον ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες να αποκαταστήσουμε ένα δόντι που λείπει, έτσι ώστε να μη διαφέρει από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

Οστική ανάπλαση και a-PRF™

Οι τεχνικές ανάπλασης γνάθου μας δίνουν την δυνατότητα να αναγεννήσουμε τους χαμένους ιστούς, μόνο που τώρα έχουμε ένα ακόμα ισχυρό εργαλείο στα χέρια μας: το a-PRF™.
Σε μια ελλειμματική γνάθο (1), παράλληλα με τα καθιερωμένα βιο-υλικά, προσθέτουμε στο σημείο της αναγέννησης θρόμβους και μεμβράνες a-PRF™ (2) .

Οστική Ανάπλαση

Χάρη στους αυξητικούς παράγοντες που απελευθερώνονται και στην καλύτερη αγγείωση στην περιοχή της οστικής ανάπλασης, μειώνουμε το ρίσκο επιπλοκών και ενεργοποιούμε τον οργανισμό να αναγεννηθεί και να ενσωματώσει τα οστικά μοσχεύματα ακόμα καλύτερα (3). Με αυτό τον τρόπο αποκτούμε ακόμα καλύτερο υπόστρωμα για μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών (4).

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ο Δρ. Αλέξανδρο Παπασωτηρίου, καθώς με την σύγχρονη μέθοδο a-PRF™, μπορεί σήμερα να προσφέρει πιο προβλέψιμα και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από ποτέ.

Θανάσης
"Μετά το ατύχημα η βλάβη που δημιουργήθηκε ήταν πολύ μεγάλη. Το πρόσωπό μου είχε παραμορφωθεί και δεν τολμούσα να χαμογελάσω, ώσπου έγινε η οστική ανάπλαση της γνάθου. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν απέκτησα τόσο φυσικά, αρμονικά δόντια..."

Η οστική ανάπλαση προσφέρει πάνω από όλα φυσικότητα και αρμονία σε ένα στόμα που έχει υποστεί σημαντικές απώλειες από φλεγμονές ή από ένα ατύχημα. Εμπιστευθείτε κι εσείς, όπως τόσοι άλλοι, τις σύγχρονες μεθόδους αναγέννησης και χαμογελάστε ελεύθερα με αυτοπεποίθηση!

Η φυσική αρμονία στο χαμόγελό σας!

Οστική ανάπλαση στην πρόσθια περιοχή

Στα πλαίσια μιας αποκατάστασης με μια σταθερή γέφυρα είναι εξίσου σημαντικό να διορθώσουμε τις αρχικές βλάβες από την απώλεια των δοντιών, όχι μόνο για αισθητικούς, αλλά και για λειτουργικούς λόγους, ακόμα και όταν δεν θα χρησιμοποιήσουμε εμφυτεύματα δοντιών.
Χάρη στην οστική ανάπλαση μπορούμε να αποκαταστήσουμε με φυσικό και αισθητικό τρόπο ένα μεμονωμένο δόντι που λείπει με μια σταθερή γέφυρα δοντιών.

 

Ακόμα και όταν η βλάβη είναι πιο εκτεταμένη και αφορά περισσότερα δόντια, μπορούμε χάρη στις σύγχρονες αναγεννητικές μεθόδους να συμπληρώσουμε το έλλειμμα και να αποκαταστήσουμε το αρχικό σχήμα της γνάθου.

Σε πιο εκτεταμένες βλάβες, όπου θα πρέπει να τοποθετήσουμε κάποια εμφυτεύματα, στόχος μας είναι να αναγεννήσουμε το οστό και τα ούλα που έχουν χαθεί και να ξαναδώσουμε στη γνάθο ένα φυσιολογικό και αρμονικό σχήμα. Όταν το οστικό έλλειμμα είναι μεγαλύτερο, τότε θα πρέπει να καταφύγουμε σε αυτόλογα μοσχεύματα, τα οποία με προβλέψιμο τρόπο μπορούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη σε τρείς διαστάσεις.

 

Ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης χρειάζεται πολλές φορές να συνδυάσουμε μια οστική ανάπλαση με την αναγέννηση των ούλων εφαρμόζοντας τις σύγχρονες αισθητικές τεχνικές της περιοδοντολογίας.
Έτσι θα μπορέσουν τα ούλα – ειδικά σε μια προβληματική περιοχή – να αγκαλιάσουν με φυσικό τρόπο ένα εμφύτευμα έτσι ώστε να μην διαφέρει από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια

Οστική ανάπλαση και πλάγια περιοχή

Η οστική ανάπλαση είναι πολύτιμη για την αναγέννηση του ελλειμματικού οστού στην πλάγια περιοχή του στόματος στα πλαίσια μιας δύσκολης αποκατάστασης με εμφυτεύματα δοντιών.
Χάρη στην οστική ανάπλαση μπορούμε να αναγεννήσουμε το οστό που έχει χαθεί στις πλάγιες περιοχές της κάτω γνάθου, να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα και να συμπληρώσουμε τα δόντια που λείπουν

Σε ιδιαίτερα προχωρημένες περιπτώσεις της άνω γνάθου μπορούμε να συνδυάσουμε την οστική ανάπλαση με άλλες αναγεννητικές τεχνικές, όπως την ανύψωση ιγμορείου, για να δημιουργήσουμε ένα ακόμη πιο σταθερό υπόβαθρο για την μελλοντική αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών.

Πολύτιμο συμπλήρωμα στα πλαίσια μιας ανάπλασης της γνάθου είναι οι σύγχρονες αναγεννητικές μεμβράνες, τα οστικά μοσχεύματα και οι τρόποι συγκράτησης και σταθεροποίησης του μοσχεύματος με βάση το τιτάνιο.

Μαρία
"Είχα ξεχάσει πως γελάνε.... Τόσα χρόνια βασανιζόμουν με όσα δόντια μου είχαν απομείνει. Τα ούλα μου είχαν υποχωρήσει και δεν ήθελα να βάλω οδοντοστοιχία. Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές, αναγεννήσαμε την γνάθο έτσι, ώστε να δεχτεί τα εμφυτεύματα. Επιτέλους, απέκτησα και πάλι όμορφα, σταθερά δόντια! Πετάω από την χαρά μου."

Οι σύγχρονες τεχνικές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας για την ανάπλαση της γνάθου μας δίνουν τελείως νέες δυνατότητες. Μπορούμε πλέον με ασφάλεια να διορθώσουμε τις βλάβες της γνάθου και επαναφέρουμε την αρμονία, την αισθητική και πάνω απ’ όλα τη σιγουριά στο χαμόγελό σας!

Χτίστε τις βάσεις για ένα αρμονικό χαμόγελο!

Άλλες Υπηρεσίες