Οδοντοστοιχία

Οδοντοστοιχία

Μια οδοντοστοιχία είναι ένας δοκιμασμένος και γρήγορος τρόπος για όσους έχουν χάσει τα δόντια τους, έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν και πάλι μια φυσιολογική ζωή.

Οι σημερινές οδοντοστοιχίες με τα σύγχρονα υλικά και  τεχνολογία έχουν καλή εφαρμογή και βοηθούν στη  μάσηση και την ομιλία.. Βελτιώνουν άμεσα την αισθητική  του  στόματος, αλλά και ολόκληρου του προσώπου, καθώς υποστηρίζουν τους μύες του προσώπου,  δίνοντας μια φυσική, νεανική εμφάνιση!

Αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με τα δικά μας, φυσικά δόντια, μια καλή οδοντοστοιχία μπορεί να προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής.

Οδοντοστοιχία – Τύποι και ενδείξεις

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κατασκευάσου μια οδοντοστοιχία. Για να επιλέξουμε τον πιο κατάλληλο  τύπο, θα πρέπει να αξιολογήσουμε πόσα δόντια λείπουν, το σημείο που βρίσκονται τα κενά,  και σε τι κατάσταση βρίσκονται όσα δόντια έχουν απομείνει, η άλλη γνάθος κ.λ.π

Προσθετική- Οδοντοστοιχίες

Όταν λείπουν όλα τα δόντια, τότε θα πρέπει να κατασκευάσουμε μια ολική οδοντοστοιχια. Αν πάλι έχουν απομείνει μερικά ή ακόμα και περισσότερα δόντια στη γνάθο, τότε θα πρέπει να  κατασκευάσουμε μια μερική οδοντοστοιχία.

Ολική Οδοντοστοιχία

Όταν λείπουν όλα τα δόντια ( στη μια ή και στις δύο γνάθους ) μπορούμε με μία ολική οδοντοστοιχία ( μασέλα )  να αποκαταστήσουμε την ικανότητα για μάσηση και ομιλία και να βελτιώσουμε σημαντικά την αισθητική του  στόματος και ολόκληρου του προσώπου. Η άνω οδοντοστοιχία έχει κατά κανόνα καλή συγκράτηση και πολλοί  άνθρωποι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την σταθερότητα και λειτουργικότητα που προσφέρει.

Προσθετική- Οδοντοστοιχίες

Η κάτω οδοντοστοιχία μπορεί να παρουσιάζει μια κάποια κινητικότητα στην μάσηση και την ομιλία, καθώς  κάθεται πάνω στα ούλα και παρακολουθεί την κίνηση της γλώσσας, των χειλιών κ.λ.π. Είναι γεγονός ότι μια ολική οδοντοστοιχία είναι η πιο συντηρητική και γρήγορη μέθοδος για να  αποκαταστήσουμε την λειτουργία και αισθητική του στόματος μετά την απώλεια όλων των δοντιών.

 

Χάρης
"Όταν έχασα και τα τελευταία μου δόντια ένοιωσα μεγάλη ανασφάλεια. Ένοιωσα ξαφνικά ότι μεγάλωσα απότομα... . Τώρα χαμογελώ και μιλώ άνετα. Κανείς δεν κατάλαβε ότι φορώ οδοντοστοιχία."

Χάρη στις σύγχρονες οδοντοστοιχίες βελτιώνεται όχι μόνο η μάσηση και η ομιλία σας. Πάνω απ’ όλα σας  βοηθούν να βελτιώσετε την  εμφάνισή σας, να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να έχετε μια  φυσιολογική ζωή χωρίς περιορισμούς!

Η κρυφή ικανοποίηση της φυσικότητας ...

Μερική Οδοντοστοιχία

Μια μερική οδοντοστοιχία, ενδείκνυται όταν λείπουν μερικά ή περισσότερα δόντια στο στόμα, αλλά  υπάρχουν ακόμα δόντια που είναι υγιή και σταθερά. Η μερική οδοντοστοιχία κάθεται πάνω στα ούλα ( η λεγόμενη βάση της μερικής οδοντοστοιχίας) και  με τεχνητά δόντια συμπληρώνει τα κενά.

Μερική οδοντοστοιχία

Για καλύτερη σταθερότητα στηρίζεται η μερική οδοντοστοιχία στα φυσικά δόντια που έχουν απομείνει στο  στόμα με μεταλλικούς βραχίονες και γαντζάκια συγκράτησης. Αναλόγως τη θέση και την κλήση των δοντιών, μπορεί αυτά τα μεταλλικά τμήματα να βρίσκονται σε εμφανές  σημείο, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσουν αισθητικό πρόβλημα.

Μερική οδοντοστοιχία & αισθητική οδοντιατρική

Μια αισθητική αποκατάσταση με μια οδοντοστοιχία δεν είναι ένα μακρινό όνειρο, αλλά μια καθημερινή  πραγματικότητα! Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας έχουμε πλέον σύγχρονες, εξελιγμένες τεχνικές,  οι οποίες μας επιτρέπουν να στηρίξουμε μια μερική οδοντοστοιχία χωρίς καθόλου εμφανή άγκιστρα!

Μερική οδοντοστοιχία

Με τον τρόπο αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσουμε μια μερική οδοντοστοιχία από τα υπόλοιπα δόντια,  ενώ παράλληλα μπορούμε να πετύχουμε και μια ακόμα καλύτερη συγκράτηση!

Μπορούμε να αποφύγουμε μια οδοντοστοιχία;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγουμε μια μασέλα ή μια μερική οδοντοστοιχία και τα εμφυτεύματα  δοντιών  είναι ένας από αυτούς.

Συμβουλευτείτε τον Δρ. Αλέξανδρο Παπασωτηρίου. Ως Προσθετολόγος και Εμφυτευματολόγος, έχει ειδικευτεί  στην αναγέννηση των ιστών του στόματος και την  αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών και μπορεί να  σας βοηθήσει να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τρόπο  ώστε να αποκτήσετε και πάλι σίγουρα,  σταθερά δόντια και ένα λαμπερό χαμόγελο!

Αφήστε τους να αναρωτούνται…

Άλλες Υπηρεσίες

Δείτε μερικές ακόμα από τις υπηρεσίες μας