a-PRF™

a-PRF™

Η θεραπεία a-PRF™ ( advanced-Platelet Rich Fibrin) είναι μια επαναστατική, βιολογική μέθοδος που μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τους αυξητικούς παράγοντες στην οδοντιατρική

Η μέθοδος a-PRF™ (ινώδες πλούσιο σε αιμοπετάλια) βασίζεται στη φυγοκέντρηση του αίματος απουσία αντιπηκτικών. Δημιουργείται ένας θρόμβος, που ονομάζεται Ινώδες Πλούσιο σε Αιμοπετάλια, ο οποίος απελευθερώνει διάφορους αυξητικούς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγγείωση και επούλωση των ιστών.

.
Χάρη στην μέθοδο a-PRF™ ενισχύουμε σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης των σκληρών και μαλακών ιστών του στόματος, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο εύρος περιπτώσεων στην οδοντιατρική.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του a-PRF™ ?

O Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου και η ομάδα του  είναι περήφανοι που συγκαταλέγονται στα πολύ λίγα οδοντιατρικά κέντρα  που προσφέρουν την μέθοδο a-PRF™, η οποία  ενισχύει και υποστηρίζει την επούλωση στα πλαίσια μιας οδοντιατρικής επέμβασης.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου a-PRF™ είναι:

  • Ταχύτερη επούλωση
  • Λιγότερο μετεγχειρητικό οίδημα και πόνος
  • Αυξημένη αγγείωση στην περιοχή της επέμβασης
  • Μειώνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης και επιπλοκών – ιδιαίτερα σε περίπλοκα περιστατικά
  • Καλύτερη και ταχύτερη αναγέννηση οστού
  • Το a-PRF™ είναι μια 100% φυσική μέθοδος, καθώς απομονώνουμε αυξητικούς παράγοντες από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Με ποιο τρόπο μας βοηθά η μέθοδος a-PRF™?

 

Στόχος της μεθόδου είναι η συλλογή ενός θρόμβου a-PRF™ – ινώδες πλούσιο σε αιμοπετάλια – από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Ο θρόμβος αυτός είναι πλούσιος σε λευκοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες όπως:

VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor),
PDGF ( Platelet Derived Growth Factor), μια πρωτεΐνη ζωτικής σημασία για την αγγειογένεση,
TGF (beta–Τransforming Growth Factor), μια πρωτεΐνη που διεγείρει την ανάπτυξη των ιστών,
Θρομβοσπονδίνη-1, μια γλυκοπρωτεΐνη η οποία συμμετέχει σε αλληλεπιδράσεις μεταξύ κυττάρων και στη διαδικασία αγγειογένεσης.

Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν το σώμα να επουλωθεί μέσω της ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων για την αναγέννηση νέων ιστών. Όσο περισσότεροι αυξητικοί παράγοντες απελευθερωθούν κατά την επούλωση, τόσο περισσότερα βλαστοκύτταρα θα ενεργοποιηθούν για την παραγωγή νέου ιστού.

Έτσι, μπορεί κανείς εύκολα να δει ότι το a-PRF™ επιτρέπει στο σώμα να επουλωθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.

 

 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε PRP και a-PRF™?

Η θεραπεία a-PRF™ (Platelet Rich Fibrin) είναι η εξέλιξη της γνωστής σε όλους θεραπείας PRP.
Με την μέθοδο PRP (Platelet Rich Plasma) απομονώνουμε πλάσμα το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, το οποίο έρχεται σε ενέσιμη μορφή.
Για να διατηρήσουμε το πλάσμα σε υγρή μορφή χρησιμοποιούμε αντιπηκτικά τα οποία σταματούν την φυσιολογική πήξη και την δημιουργία θρόμβου. Με την μέθοδο PRP έχουμε άμεση και ταχεία απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων στο σημείο έγχυσης.

 

Με την μέθοδο a-PRF™ και πάλι συλλέγουμε πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, με τη διαφορά ότι δεν προσθέτουμε αντιπηκτικά, με αποτέλεσμα το πλάσμα να πήξει και να δημιουργηθεί θρόμβος.
Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου a-PRF™ είναι ότι ο θρόμβος απελευθερώνει τους αυξητικούς παράγοντες με αργό ρυθμό, για πάνω από 7 ημέρες , προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αγγείωση, την επούλωση και την αναγεννητική ικανότητα των ούλων και του οστού, ειδικά στην οδοντιατρική.

Πως γίνεται η θεραπεία με την μέθοδο a-PRF™?

Η μέθοδος a-PRF™ είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, καθώς αρχικά συλλέγουμε αίμα ακριβώς όπως γίνεται, όταν κάνουμε εξετάσεις αίματος (1), και στη συνέχεια τοποθετούμε τα φυαλίδια στον φυγοκεντρητή (2).

Ακολουθώντας πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, διαχωρίζουμε τα στερεά από τα υγρά στοιχεία του αίματος και απομονώνουμε τον θρόμβο (3), τον οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε και να του δώσουμε διάφορα σχήματα (4) πριν τον τοποθετήσουμε στο σημείο της επέμβασης στο στόμα.

 

Ενδείξεις της μεθόδου a-PRF™

Καθώς το a-PRF™ πολλαπλασιάζει την φυσική επουλωτική ικανότητα του οργανισμού, βρίσκει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών στην οδοντιατρική, όπως:
Εμφυτεύματα δοντιών – SmileToday (1)
Αναγέννηση Οστού, όπως Οστική ανάπλαση γνάθου ή Ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Lift (2)
Εξαγωγή δοντιού – Εξαγωγή φρονιμίτη (3)
Αναγέννηση Ούλων (4)
Αισθητικές περιοδοντικές επεμβάσεις (5)

Μπορούμε να διαμορφώσουμε τον αναγεννητικό θρόμβο σε διάφορα σχήματα και μορφές.

Έτσι μπορούμε να τον τοποθετήσουμε σε μορφή μεμβράνης, κυλίνδρου , σε μικρά κομματάκια ή ακόμα και σε υγρή μορφή. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό των διάφορων μορφών, ανάλογα την περίπτωση και το σχήμα της βλάβης

Εμπιστευθείτε κι εσείς, όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την επαναστατική μέθοδο a-PRF™.
Χάρη στους αυξητικούς παράγοντες και τη σύγχρονη τεχνολογία η αναγέννηση των ιστών μπορεί να φέρει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δώστε την ευκαιρία τον οργανισμό σας να δείξει τον καλύτερό του εαυτό!

Βοηθήστε την ίδια τη φύση να κάνει το θαύμα της!