Αναγέννηση Ούλων

Αναγέννηση Ούλων

Η ειδικότητα της περιοδοντολογίας μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τη φλεγμονή των ούλων και την περιοδοντική νόσο, αλλά και ένα ευρύ φάσμα αισθητικών προβλημάτων.

Με τις σύγχρονες αναπλαστικές τεχνικές και την αναγέννηση ούλων είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε πολλές  διαφορετικές αισθητικές ατέλειες, που σχετίζονται τόσο  με τα φυσικά μας δόντια, όσο και με μια προσθετική  αποκατάσταση.

Οι βλάβες αυτές μπορούν να επηρεάσουν την αισθητική ή ακόμα και την ομαλή λειτουργία του στόματος. Με την αναγέννηση ούλων διορθώνουμε κυρίως ελλείμματα των μαλακών και των σκληρών ιστών γύρω από δόντια, εμφυτεύματα ή σε ορισμένες περιοχές της γνάθου.

Αναγέννηση ούλων και ανάπλαση της γνάθου

Μια ατροφική, απορροφημένη γνάθος μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, ή μιας χρόνιας τοπικής φλεγμονής. Εάν δεν διορθωθεί πρώτα η ατροφική περιοχή, κάθε προσπάθεια για αναπλήρωση των  χαμένων δοντιών είναι καταδικασμένη να είναι αφύσικη και αντιαισθητική.

Αναγέννηση ούλων

Οι σύγχρονες τεχνικές για την αναγέννηση ούλων μας δίνουν  την δυνατότητα να αναπλάσουμε τους χαμένους ιστούς και να  αποδώσουμε στην γνάθο το αρχικό, υγιές σχήμα και μέγεθος. Mε ένα μόσχευμα συνδετικού οστού ή άλλες αναπλαστικές τεχνικές μπορούμε να αναγεννήσουμε  τα ούλα όταν λείπει ένα μεμονωμένο δόντι, ή όταν  έχουμε ένα μεγαλύτερο κενό.

Αναγέννηση ούλων

Σε περιπτώσεις όπου έχουμε μια ιδιαίτερα μεγάλη βλάβη θα πρέπει με την κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση  να αναγεννήσουμε πρώτα το κόκκαλο που έχει απορροφηθεί και στη συνέχεια με ένα μόσχευμα συνδετικού  ιστού ή χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους της αναγέννησης ούλων  να επαναφέρουμε τους μαλακούς ιστούς  στην φυσιολογική τους  μορφή.

Αναγέννηση ούλων

Χάρη στις τελευταίες εξελίξεις στην αναγέννηση ούλων είμαστε πλέον σε θέση να πετύχουμε  θεαματικά αποτελέσματα καθώς επαναφέρουμε τους μαλακούς ιστούς στο αρχικό τους σχήμα και οι αποκαταστάσεις είναι απόλυτα φυσικές καθώς δεν μαρτυρούν τίποτα από την αρχική δυσμορφία.

Αναγέννηση ούλων και εμφυτεύματα δοντιών

Ένας σημαντικός κλάδος της περιοδοντολογίας είναι η αντικατάσταση των χαμένων δοντιών με εμφυτεύματα δοντιών. Χάρη στην αναγέννηση ούλων και άλλες εξειδικευμένες αισθητικές τεχνικές μπορούμε να αναπλάσουμε τα ούλα γύρω από τα οδοντικά  εμφυτεύματα με τόσο φυσικό τρόπο, ώστε τα εμφυτεύματα να μην ξεχωρίζουν σε τίποτα από τα φυσικά μας  δόντια!

Αναγέννηση ούλων

Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε ανάμεσα στα φυσικά δόντια και ένα εμφύτευμα. Μπορείτε να πείτε  με σιγουριά ποια είναι τα φυσικά δόντια και ποια είναι τα εμφυτεύματα;

Σάντρα Κ.
"Για χρόνια ζήλευα τους γύρω μου, που μπορούσαν να χαμογελάσουν ελεύθερα…. Εγώ έκρυβα το στόμα με το χέρι μου… Από τότε που έκανα την αισθητική αναγέννηση ούλων νοιώθω τελείως διαφορετικά! Μακάρι να γνώριζα νωρίτερα ότι υπήρχε λύση."

Με τις αισθητικές μεθόδους της αναγέννησης ούλων  μπορούμε να αναπληρώσουμε τους  ιστούς που λείπουν και να δημιουργήσουμε και πάλι ένα  όμορφο, αρμονικό χαμόγελο. Εμπιστευθείτε κι εσείς την αναγέννηση ούλων και χαμογελάστε και πάλι με αυτοπεποίθηση!

Η αρμονική λάμψη στο χαμόγελό σας!

Αναγέννηση ούλων και ουλοβλεννογόνια προβλήματα.

Οι αναγεννητικές τεχνικές της σύγχρονης περιοδοντολογίας και η αναγέννηση ούλων έρχονται να δώσουν λύση σε μια σημαντική κατηγορία αλλοιώσεων των ούλων, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στην απώλεια των δοντιών.

Αν κοιτάξουμε καλύτερα θα παρατηρήσουμε ότι τα  ούλα δεν είναι ομοιόμορφα, αλλά αποτελούνται από δύο  χαρακτηριστικά είδη:

Α. Προσπεφυκότα ούλα: βρίσκονται Κοντά στα δόντια,  έχουν ανοιχτό είναι ροζ χρώμα, είναι σκληρά και γερά  στερεωμένα γύρω από τα δόντια.

Β. Ο βλεννογόνος του στόματος: είναι πιο μαλακός, με πιο  σκούρο χρώμα, ευκίνητος, με πολλά μικρά αγγεία.

Τα προσπεφυκότα ούλα είναι πολύ σημαντικά, καθώς δημιουργούν ένα σταθερό περιβάλλον, προστατεύοντας έτσι τα ούλα γύρω από τα δόντια ή τα εμφυτεύματα. Όταν λείπουν τα προσπεφυκότα ούλα, οι ιστοί παρουσιάζουν κινητικότητα και φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην απώλεια αυτών των δοντιών ή των εμφυτευμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν αναπτυχθεί πολλές διαφορετικές τεχνικές με σκοπό την ανάπλαση των προσπεφυκότων ουλων.

Αναγέννηση ούλων και υφιζήσεις.

Οι υφιζήσεις , η υποχώρηση δηλαδή των ούλων , είναι ένα εύρημα που συναντάμε αρκετά συχνά, σε  κατά τα άλλα απολύτως υγιή στόματα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Λόγω της υποχώρησης των ούλων, τα δόντια  μπορεί να είναι ευαίσθητα και να φαίνονται αφύσικα μακριά.

Αναγέννηση ούλων

Με τις σύγχρονες αισθητικές τεχνικές για την αναγέννηση ούλων  και τα μοσχεύματα συνδετικού ιστού, μπορούμε να  αναπλάσουμε τους χαμένους ιστούς και να καλύψουμε το απογυμνωμένο τμήμα του δοντιού, αποκαθιστώντας έτσι το φυσικό και αρμονικό σχήμα των ούλων.

Μια σημαντική εξέλιξη είναι το οδοντιατρικό μικροσκόπιο. Χάρη στη μεγάλη μεγέθυνση και στους λεπτεπίλεπτους χειρισμούς, πετυχαίνουμε με ακόμα πιο ανώδυνο τρόπο, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Αναγέννηση ούλων  και περιοδοντική  υγεία.

Στην κάτω γνάθο μια υφίζηση δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο αισθητικό πρόβλημα. Μπορεί όμως να απειλήσει σοβαρά την περιοδοντική  υγεία των δοντιών σε σημείο που αυτά μπορούν να χαθούν!

Σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζουμε τις τεχνικές αναγέννησης ούλων, όχι τόσο για να καλύψουμε την  υφίζηση του δοντιού, όσο για να αποκαταστήσουμε τα προσπεφυκότα ούλα.

Αναγέννηση ούλων

Για το σκοπό αυτό συλλέγουμε ένα μόσχευμα κολλαγόνου από την περιοχή του ουρανίσκου, το οποίο τοποθετούμε στην περιοχή της αναγέννησης.

Η πρόοδος της βιο-τεχνολογίας έρχεται να μας προσφέρει μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της αναγέννησης ούλων. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας έτοιμα μοσχεύματα κολλαγόνου, τα οποία συμπεριφέρονται σαν το φυσικό, δικό μας κολλαγόνο.

Αναγέννηση ούλων

Με τα μοσχεύματα κολλαγόνου δεν χρειάζεται η επιπλέον παρέμβαση στον ουρανίσκο. Έτσι με πιο συντηρητικό και ανώδυνο τρόπο πετυχαίνουμε χάρη στην αναγέννηση ούλων εξίσου καλά αποτελέσματα, διασφαλίζοντας την περιοδοντική υγεία των δοντιών.

Ελένη Ι.
"Που να φανταστώ ότι η υποχώρηση των ούλων μπορεί να κρύβει κινδύνους….. κι εγώ νόμιζα ότι είναι κάτι φυσικό που έρχεται με τα χρόνια. Το μόνο που με απασχολούσε ήταν το αισθητικό μέρος… Ευτυχώς που το αντιμετωπίσαμε εγκαίρως. Τώρα νοιώθω υπέροχα…"

Αν θα πρέπει και σ’ εσάς να γίνει μια αναγέννηση ούλων, μην ξεχνάτε ότι το όφελος που θα έχετε είναι διπλό: θα  αποκτήσετε ένα όμορφο, αρμονικό χαμόγελο και συγχρόνως  πολύ πιο υγιή ούλα και σίγουρα δόντια – το κλειδί για να μπορείτε να χαμογελάτε, να τρώτε και να μιλάτε με άνεση και  αυτοπεποίθηση!

Ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι μόνο δόντια…

Άλλες Υπηρεσίες