Σύνδρομο Κροταφογναθικής - Θεραπεία

Σύνδρομο Κροταφογναθικής - Θεραπεία

Το σύνδρομο κροταφογναθικής μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους και ενοχλήματα - το ευχάριστο είναι ότι μπορεί να θεραπευτεί.

Δεν χρειάζεται να αφήνετε τον εαυτό σας να υποφέρει άδικα! Το σύνδρομο κροταφογναθικής μπορεί να αντιμετωπιστεί  με διάφορους τρόπους. Αν έχετε κι εσείς τα συμπτώματα ακολουθήστε την κατάλληλη  θεραπεία και αποκτήστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Η θεραπεία του συνδρόμου κροταφογναθικής χωρίζεται σε δύο Φάσεις: Στην πρώτη Φάση θα καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα και τις συνέπειες από τον σπασμό των μυών, ενώ στη δεύτερη φάση θα διορθώσουμε πιθανές ατέλειες στα σχήματα και στη λειτουργία των δοντιών.

Σύνδρομο Κροταφογναθικής – Θεραπεία – Πρώτη Φάση

Στόχος της πρώτης Φάσης της  θεραπείας είναι να εξαλείψουμε  τα έντονα σημάδια πόνου και τους μυϊκούς σπασμούς, και αν  είναι δυνατόν να αναστρέψουμε την μετατόπιση του δίσκου. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε έναν ενδοστοματικό  νάρθηκα: ένα ειδικό μασελάκι από εύπλαστο υλικό, το οποίο έχει  απόλυτη εφαρμογή με τα δόντια και είναι σχεδόν αόρατο, καθώς  είναι κατασκευασμένο από διαφανές υλικό. Ο ενδοστοματικός νάρθηκας έχει καταπραϋντική δράση, καθώς  προστατεύει τα δόντια από τραυματογόνες παρεμβολές, και δίνει την ευκαιρία στους μύες να χαλαρώσουν και να απελευθερωθούν  από τον σπασμό.

Ο ενδοστοματικός νάρθηκας φοριέται κατά κανόνα στον ύπνο ( όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις κινήσεις και τις πιέσεις που ασκεί η γνάθος ) και γι’ αυτό έχει διεθνώς την ονομασία night guard.

Σύνδρομο Κροταφογναθικής – Θεραπεία – Δεύτερη Φάση

Στόχος της δεύτερης Φάσης της θεραπείας είναι να αποκαταστήσουμε  την σύγκλειση ( τις επαφές δηλαδή των δοντιών μεταξύ τους ), έτσι ώστε  να βρίσκεται σε αρμονία με την λειτουργία του στοματογναθικού  συστήματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους:  με την εξάλειψη των παρεμβολών στη σύγκλειση, με την προσθετική,  αποκατάσταση των δοντιών που λείπουν, με την ορθοδοντική μετακίνηση  κάποιων δοντιών κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης είναι σημαντικό να φοριέται ο ενδοστοματικός νάρθηκας , ειδικά σε περιόδους έξαρσης των συμπτωμάτων, έτσι ώστε να διατηρήσουμε την αρμονική λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος.

Παρακολουθείστε τις συνεντεύξεις μας

Στέλλα
"Όταν έβγαλα το πίσω δόντι όταν ήμουν στο γυμνάσιο, δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι κάποια στιγμή θα έφτανα σε αυτό το σημείο... Η γνάθος μου είχε αποσυντονιστεί τελείως. Τι πόνοι ήταν αυτοί... Ευτυχώς μπορέσαμε και φέραμε μια ισορροπία στο στόμα μου. Νοιώθω πως τα σαγόνια μου έχουν βρει μια ηρεμία!"

Μην αφήσετε το σύνδρομο κροταφογναθικής να  σας χαλάσει το κέφι για ζωή! Ακολουθήστε την κατάλληλη θεραπεία και απελευθερωθείτε από τις συνεχείς ενοχλήσεις και περιορισμούς. Μην τρίζετε άλλο τα δόντια στη ζωή!

Ήρθε ή ώρα να χαμογελάσετε και πάλι ξένοιαστα!

Άλλες Υπηρεσίες

Δείτε μερικές ακόμα από τις υπηρεσίες μας