Οι Ιατροί

Το οδοντιατρείο Παπασωτηρίου αντιπροσωπεύει περισσότερα από 45 χρόνια πείρα στην ολοκληρωμένη θεραπεία και αισθητική Οδοντιατρική υψηλής ποιότητας.

Η Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου – Φίλη, ως ιδρυτικό μέλος, πέρασε τις γνώσεις και την εμπειρία της στον Δρ. Αλέξανδρο και στην Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου, οι οποίοι διεύρυναν το φάσμα των θεραπευτικών δυνατοτήτων μέσω των ειδικοτήτων που απέκτησαν σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.

 

Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου

 

Ο Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αννοβέρου της Γερμανίας και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου, όπου απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορος και την Ειδικότητα στην Χειρουργική Στόματος.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στο παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπου και απέκτησε τις Ειδικότητες στην Περιοδοντολογία: διάγνωση και θεραπεία των νόσων των ούλων, Προσθετολογία: αποκατάσταση του στόματος μετά την απώλεια των δοντιών και στην Εμφυτευματολογία: τοποθέτηση και αποκατάσταση των Oδοντικών Εμφυτευμάτων.
Το 1999 απέκτησε τον Τίτλο του Διπλωματούχου από την American Board of Periodontology, διάκριση που έχουν πολύ λίγοι Περιοδοντολόγοι στον κόσμο.

Είναι μέλος διακεκριμένων Ελληνικών, Γερμανικών και Αμερικανικών Οδοντιατρικών Εταιριών και από το 2011 είναι μέλος του International College of Dentists.

Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας και των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου

Η Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Semmelweis Universität και συνέχισε την μετεκπαίδευσή της στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου όπου και απέκτησε το Τίτλο του Διδάκτορος από το ομώνυμο Πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια η Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου έγινε δεκτή από το διεθνούς φήμης Boston University στην Βοστόνη των Η.Π.Α. όπου μετά από τριετή εκπαίδευση απέκτησε τις Ειδικότητες στην Επανορθωτική Οδοντιατρική: τη θεραπεία και αποκατάσταση φθαρμένων και τερηδονισμένων δοντιών, και στην Αισθητική οδοντιατρική: η αισθητική βελτίωση του σχήματος και του χρώματος των δοντιών με διάφορες σύγχρονες τεχνικές.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω σε ορισμένα πρωτοποριακά βιο-υλικά στην Οδοντιατρική, έρευνα που την οδήγησε στην απόκτηση του τίτλου Master of Science in Dentistry. Η Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου εξειδικεύτηκε στη συνέχεια στο University of Pennsylvania, στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. στην Μικροσκοπική Οδοντιατρική: την εφαρμογή του μικροσκοπίου στην Οδοντιατρική θεραπεία.

Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών οδοντιατρικών εταιριών και ενεργό μέλος της American Association for Dental Researchκαι από το 2012 είναι μέλος του International College of Dentists.

Έχει δημοσιεύσει σε αμερικάνικα, ευρωπαϊκά και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά επιστημονικά άρθρα με θέμα την αισθητική οδοντιατρική και τα οδοντιατρικά βιο-υλικά. Έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα διδάσκει συναδέλφους οδοντιάτρους δίνοντας σεμινάρια συνεχούς επιμόρφωσης σε όλη την Ελλάδα.

Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου – Φίλη

 

Η Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου, απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου όπου ειδικεύτηκε στην Στοματική Χειρουργική και παράλληλα απέκτησε το Τίτλο του Διδάκτορος.

Παράλληλα με την εργασία της στο ιδιωτικό οδοντιατρείο, συνέχισε την μετεκπαίδευσή της παρακολουθώντας εντατικά σεμινάρια στην Ελβετία στον τομέα της Προσθετικής και των κινητών οδοντοστοιχιών, στη Γερμανία στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας των δυσλειτουργιών του Στοματογναθικού Συστήματος και στη Σουηδία στον τομέα της Περιοδοντολογίας κοντά στον καθηγητή Jan Lindhe.

Το 1973 ανακηρύχθηκε μέλος του International College of Dentists. διεθνή οργάνωση στην οποία γίνονται δεκτοί οι καλύτεροι κλινικοί οδοντίατροι του κόσμου. H Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου ήταν μάλιστα η πρώτη γυναίκα μέλος ( μαζί με την Dr. Tibeau ) του I.C.D.!

Το 1979 γίνεται μέλος της διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Pierre Fauchard Academy.

Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές ανακοινώσεις σε Συνέδρια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και είναι μέλος με μακροχρόνια ενεργό δράση σε διακεκριμένες Ελληνικές οδοντιατρικές Εταιρείες, όπως η Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος, η Ελληνική Προσθετολογική Εταιρεία, η Ελληνική Γναθοχειρουργική Εταιρεία, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία και άλλες. Επί σειρά ετών έχει οργανώσει και διεξάγει  σεμινάρια συνεχούς επιμόρφωσης στην Ελλάδα, στο Liechtenstein και άλλα μέρη του εξωτερικού, διδάσκοντας συναδέλφους οδοντιάτρους σε τομείς όπως η Περιοδοντολογία,  η Σύγκλειση και η Δυσλειτουργία της κροταφογναθικής, η κινητή Προσθετολογία κ.λ.π.

Έχοντας πλέον αποσυρθεί από την ενεργό οδοντιατρική πράξη, η Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου προσφέρει ανιδιοτελώς την πείρα της σε περίπλοκα περιστατικά που απαιτούν σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση.