Εμφυτεύματα Δοντιών

Εμφυτεύματα Δοντιών

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι ίσως η σημαντικότερη καινοτομία της οδοντιατρικής για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από την απώλεια των δοντιών.

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια σύγχρονη, επαναστατική μέθοδος, καθώς με μια εμφύτευση μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αισθητική και λειτουργία του στόματος όταν έχουν χαθεί ένα, περισσότερα ή όλα τα δόντια.

Χάρη στα εμφυτεύματα δοντιών μπορείτε να αποκτήσετε σταθερά, φυσικά δόντια και να αναπληρώσετε τα δόντια που λείπουν. Με αυτό τον βιολογικό τρόπο αποφύγουμε μια κινητή οδοντοστοιχία ή το τρόχισμα των δοντιών για μια γέφυρα.

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι τεχνητά στηρίγματα με σχήμα και διαστάσεις παρόμοιες με τη ρίζα των φυσικών δοντιών και τοποθετούνται στη γνάθο στα σημεία όπου έχουν χαθεί τα φυσικά δόντια.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα από τα καλύτερα βιο υλικά, και χρησιμοποιείται πλέον ευρύτατα και στην ιατρική, για την κατασκευή τεχνητών αρθρώσεων, βηματοδοτών κ.λ.π Υπάρχουν περισσότεροι τύποι εμφυτευμάτων και τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα έχουν υιοθετήσει το σχήμα βίδας. Τα τελευταία χρόνια η πρόοδος της τεχνολογίας έχει επικεντρωθεί στην επεξεργασία της επιφάνειας, στο  σχήμα και τη βιολογική συμπεριφορά των εμφυτευμάτων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα εμφυτεύματα είναι όλα τα ίδια, καθώς υπάρχουν τύποι εμφυτευμάτων που μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ αντίθετα υπάρχουν και άλλα, που είναι πιο εξειδικευμένα και προορίζονται για ειδικές περιπτώσεις ή για εξειδικευμένες τεχνικές.

Εμφυτεύματα δοντιών – Προγραμματισμός

Μια σωστή θεραπεία με εμφυτεύματα δοντιών ξεκινά με τον σωστό προγραμματισμό! Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας εξελιγμένα συστήματα απεικόνισης της γνάθου σε 3 διαστάσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να προγραμματίσουμε το κάθε μας βήμα με απόλυτη ακρίβεια.

Εμφυτεύματα δοντιών

Έτσι από πριν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα και τι είδους εμφυτεύματα θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προσθετική κατασκευή των τελικών δοντιών.

Εμφυτεύματα δοντιών – Τοποθέτηση και αποκατάσταση

Mία αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών γίνεται σε δύο φάσεις:

Α. Φάση: Τοποθετούμε τα εμφυτεύματα δοντιών, στα σημεία που έχουμε προσδιορίσει με τη βοήθεια της τομογραφίας εμφυτευμάτων(1). Στην συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών ώσπου να ολοκληρωθεί η οστεο-ενσωμάτωση (2).

Β. Φάση: Αποκάλυψη και Προσθετική αποκατάσταση.

Είναι η φάση που θα αποκαλύψουμε τα εμφυτεύματα που βρίσκονται κάτω από τα ούλα, και θα τοποθετήσουμε τα προσθετικά τμήματα που είναι απαραίτητα για την κατασκευή των δοντιών. Στη συνέχεια θα πάρουμε τα τελικά αποτυπώματα (μέτρα), έτσι ώστε να κατασκευαστούν  τα δόντια στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο(3).  

Τόσο τα σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών, όσο και οι σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης, καθιστούν μια εμφύτευση μια σίγουρη και ασφαλή θεραπεία με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Αλεξάνδρα Ζ.
"" Με τα εμφυτευματα δοντιων απέκτησα σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Νοιώθω ότι έχω περισσότερη διάθεση και ενέργεια για να απολαύσω την κάθε στιγμή με τους φίλους και την οικογένειά μου. Ολόκληρο το πρόσωπό μου λάμπει...""

Νοιώστε και πάλι ελεύθεροι χωρίς περιορισμούς! Χαρίστε στον εαυτό σας τη σιγουριά, και αυτοπεποίθηση να μιλήστε και να γελάστε ελεύθερα, γεμάτοι ενεργητικότητα και ζωντάνια!

Εμφυτεύματα δοντιών... η αυτοπεποίθηση
της απόλυτης φυσικότητας!

Πώς ανακαλύφθηκαν τα σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα σύγχρονα εμφυτεύματα δοντιών υπάρχουν σήμερα, χάρη σε μια τυχαία ανακάλυψη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ο καθηγητής Branemark από το Lund της Σουηδίας έκανε μια πολύ πρωτοποριακή ανακάλυψη:

O καθηγητής Branemark παρατήρησε στο μικροσκόπιο ότι το μέταλλο τιτάνιο μπορεί να ενωθεί λειτουργικά με τα ζωντανά κύτταρα των οστών! Μετά από συστηματικές έρευνες μπόρεσε να αποδείξει ότι υπό ελεγχόμενες συνθήκες το τιτάνιο μπορεί να ενσωματωθεί με το κόκαλο με πολύ υψηλό βαθμό προβλεψιμότητας, φαινόμενο που ονόμασε οστεο-ενσωμάτωση.

Τα πρώτα οστεο-ενσωματούμενα εμφυτεύματα δοντιών δοκιμάστηκαν στον άνθρωπο το 1965. Από τότε έχουν γίνει τεράστια άλματα προόδου και σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τα εμφυτεύματα δοντιών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τι προσφέρει μια θεραπεία με εμφυτεύματα δοντιών;

Τα εμφυτεύματα  δοντιών προσφέρουν πάνω απ’ όλα σιγουριά και αυτοπεποίθηση, καθώς ξένοιαστα μπορεί κανείς να απολαύσει το αγαπημένο του φαγητό και να γελάσει και να μιλήσει χωρίς δισταγμό.

Με μια εμφύτευση δεν αναπληρώνουμε απλώς την φυσιολογική λειτουργία και την μασητική ικανότητα, αλλά επαναφέρουμε την αρμονία και αισθητική του χαμόγελου, αλλά και ολόκληρου του προσώπου, ειδικά όταν λείπουν περισσότερα δόντια, τα χείλη και τα μάγουλα χάνουν την φυσιολογική τους στήριξη, κάνοντας σημάδια του χρόνου ακόμα πιο έντονα.

Με τα εμφυτεύματα δοντιών μπορούμε να επαναφέρουμε και πάλι την ισορροπία και αρμονία στο χαμόγελο και τη νεανικότητα σε ολόκληρο το πρόσωπο!

Νίκος
"Συνειδητοποίησα ότι είχα να γελάσω για πολλά χρόνια.Έκυβα το στόμα με το χέρι μου, φοβόμουν να μιλήσω.Απέφευγα τους φίλους μου.Ευτυχώς που το πήρα απόφαση! Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξεκινούσα μια νέα, χαρούμενη ζωή."

Απολαύστε και πάλι την λάμψη της νεανικότητας στο πρόσωπό σας!

Χάρη  στα εμφυτεύματα δοντιών μπορείτε να γυρίσετε το ρολόι πολλά χρόνια πίσω.

Μοιραστείτε ελεύθερα το χαμόγελό σας και πάνω απ’ όλα το κέφι για ζωή!

Η σιγουριά της νεανικότητας
στο χαμόγελό σας!

Σχετικές υπηρεσίες: