Oυλοπλαστική

Oυλοπλαστική

Μπορεί τα δόντια να παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην αισθητική του χαμόγελου, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα ούλα είναι εξίσου σημαντικά!

Η ουλοπλαστική είναι μια επαναστατική και πολύ συντηρητική τεχνική της αισθητικής περιοδοντολογίας με την οποία μπορούμε να διορθώσουμε το σχήμα των ούλων και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο, αρμονικό χαμόγελο!

Για να το καταφέρουμε αυτό χρησιμοποιούμε εξειδικευμένες τεχνικές της μικροχειρουργικής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύτιμο βοήθημα αποτελεί το οδοντιατρικό μικροσκόπιο.

Ουλοπλαστική – Ενδείξεις και εφαρμογές

Η ουλοπλαστική μπορεί να έχει εφαρμογή σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Ακόμα και όταν τα δόντια έχουν μια φυσιολογική θέση και διάταξη στο στόμα, μπορεί τα ούλα να παρουσιάζουν κάποιες ανομοιομορφίες στο πάχος και ειδικά στο ύψος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποια δόντια να φαίνονται πιο κοντά από τα υπόλοιπα.

Ουλοπλαστική

Με την ουλοπλαστική μπορούμε στην  πρόσθια περιοχή του στόματος, να εξαλείψουμε την ανομοιομορφία των ούλων και να επαναφέρουμε την αρμονία και συμμετρία των δοντιών τόσο μεταξύ τους, όσο και σε σχέση με τα χείλη. Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις όπου έχουμε μόνο φυσικά δόντια,

Ουλοπλαστική

ή όταν έχουμε μια προσθετική αποκατάσταση ( μεμονωμένες θήκες ή μια γέφυρα ) η οποία θα πρέπει για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους να αντικατασταθεί.

Ουλοπλαστική

Η πλάγια περιοχή του στόματος είναι εξίσου σημαντική για το χαμόγελο. Πολύ συχνά παρατηρούμε το φαινόμενο, όπου τα ούλα  καλύπτουν μέρος του δοντιού, με αποτέλεσμα τα δόντια να  φαίνονται αφύσικα κοντά.

Ουλοπλαστική

Και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να επαναφέρουμε την αρμονική διάταξη των ούλων και να αποδώσουμε το φυσικό σχήμα των δοντιών

Ουλοπλαστική και ιδανικό χαμόγελο.

Όταν θέλουμε να κάνουμε μια γενικότερη αισθητική βελτίωση σε ολόκληρο το χαμόγελο, όπως σε ένα Hollywood Smile για ένα ιδανικό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συνιστούμε ένα συνδυασμό της ουλοπλαστικής με τις υπόλοιπες τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής.

Ουλοπλαστική

Σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις, όπου παράλληλα με τη θέση των ούλων θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αποκλίσεις στη θέση και διάταξη των δοντιών (κενά ανάμεσα στα δόντια, στραβά δόντια κλπ), η ουλοπλαστική είναι αναντικατάστατη.

Ουλοπλαστική

Εκεί θα πρέπει να επιστρατεύσουμε και διάφορες  τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής ( όπως  λεύκανση δοντιών, αισθητικές όψεις, κλπ) . Ο συνδυασμός της ουλοπλαστικής και της αισθητικής οδοντιατρικής  μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε την αρμονική διάταξη των ούλων και των δοντιών και να  πετύχουμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ναταλία Φ.
"Για χρόνια με απασχολούσε το χαμόγελό μου. Παρατηρούσα στον καθρέφτη ότι ενώ τα δόντια μου ήταν ίσια, κάτι δεν πήγαινε καλά. Συζητώντας με τον Δρ. Παπασωτηρίου συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα ήταν τα ούλα. Με την ουλοπλαστική απέκτησα το χαμόγελο που πάντα ονειρευόμουν. Δεν φανταζόμουν ότι μια τόσο μικρή αλλαγή θα έκανε τόσο μεγάλη διαφορά..."

Αν διστάζετε να χαμογελάσετε γιατί τα δόντια σας είναι πολύ κοντά, ή γιατί δείχνετε πολλά ούλα, δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε άλλο. Υπάρχει πάντα η λύση της ουλοπλαστικής. Εμπιστευτείτε κι εσείς αυτή τη συντηρητική μέθοδο και αποκτήστε ένα όμορφο, αρμονικό χαμόγελο!

Αρμονικό πλαίσιο για ένα εντυπωσιακό χαμόγελο!

Ουλοπλαστική και ουλικό χαμόγελο

Η ουλοπλαστική μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή, συντηρητική λύση όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα «ουλικό χαμόγελο». Είναι οι περιπτώσεις εκείνες, όπου όταν χαμογελάμε, το χείλος ανεβαίνει ψηλά, αποκαλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τα ούλα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  αντί για τα δόντια, τα ούλα να είναι πλέον το κυρίαρχο στοιχείο του χαμόγελου.

Ουλοπλαστική

Με την ουλοπλαστική διορθώνουμε το σχήμα των ούλων, και επαναφέρουμε την ισορροπία στο χαμόγελο.  Για ένα ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα  θα πρέπει να συνδυάσουμε και τεχνικές όπως οι όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης,  όπου παράλληλα με τα ούλα διορθώνουμε το σχήμα και χρώμα των δοντιών.

Ουλοπλαστική και εμφυτεύματα δοντιών

Η ουλοπλαστική μπορεί να δώσει λύσεις όχι μόνο στα φυσικά δόντια, αλλά και σε περιπτώσεις με εμφυτεύματα δοντιών. Η τεχνική αυτή είναι απαραίτητη, ειδικά σε περίπλοκες περιπτώσεις όπου εκτός από το ουλικό χαμόγελο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την  εκ γενετής έλλειψη και την έκτοπη θέση κάποιων δοντιών.

Ουλοπλαστική

Συνδυάζοντας διάφορες τεχνικές όπως εμφυτεύματα δοντιων, ουλοπλαστική, αισθητικές όψεις κλπ, μπορούμε να διορθώσουμε το σχήμα και διάταξη των ούλων και δοντιών και να αποκαταστήσουμε την αισθητική και αρμονία του χαμόγελου.

Η  ουλοπλαστική είναι χρήσιμη ακόμα και στην περίπτωση που ένα εμφύτευμα υπάρχει από παλαιότερα στο στόμα  και παρουσιάζει  κάποιες αισθητικές ατέλειες.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν είχαμε στη διάθεσή μας τις σύγχρονες αναγεννητικές τεχνικές. Σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις τα ούλα γύρω από τα εμφυτεύματα κατάληγαν να είναι πιο ψηλά από τα φυσικά δόντια.

Ουλοπλαστική

Με την ουλοπλαστική μπορούμε να διορθώσουμε την ανομοιομορφία των ούλων, ενώ με τα σύγχρονα βιο-υλικά της αισθητικής οδοντιατρικής μπορούμε να αποκαταστήσουμε το φυσικό σχήμα των δοντιών, αποκτώντας και πάλι ένα φυσικό χαμόγελο.

Κατερίνα Σ.
"Η ανιψιά μου ήταν πάντα ένα πολύ όμορφο κορίτσι. Το μόνο που μας απασχολούσε ήταν το χαμόγελό της. Όταν αποφάσισε να κάνει την ουλοπλαστική, όλοι περιμέναμε με αγωνία το αποτέλεσμα.. Μόλις την αντίκρισα δεν πίστευα στα μάτια μου… είχε τεράστια διαφορά. Απέκτησε ένα πολύ όμορφο και φυσικό χαμόγελο! Και το πιο σημαντικό… δεν αλλοιώθηκε καθόλου η φυσιογνωμία της, ήταν η ίδια, μόνο τόσο πιο όμορφη!..."

Η ουλοπλαστική είναι μια σύγχρονη, συντηρητική και πολύ  αποτελεσματική μέθοδος για να αποκαταστήσουμε το αρμονικό  σχήμα των ούλων.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε ένα αρμονικό πλαίσιο,  που θα αναδείξει τα όμορφά σας δόντια και θα τονίσει το λαμπερό σας χαμόγελο!

Η αρμονική λάμψη στο χαμόγελό σας!

Άλλες Υπηρεσίες