Εμφυτεύματα δοντιών - Ένα δόντι

Εμφυτεύματα δοντιών - Ένα δόντι

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια σύγχρονη μέθοδος, με την οποία μπορούμε να αναπληρώσουμε ένα μεμονωμένο δόντι που λείπει ή που θα πρέπει να βγεί.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια ενός μεμονωμένου δοντιού. Χάρη στα εμφυτευματα δοντιων μπορούμε με ένα συντηρητικό και βιολογικό τρόπο να κλείσουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί και να επαναφέρουμε τη σιγουριά, και τη φυσικότητα στο χαμόγελό σας!

Η απώλεια ενός μεμονωμένου δοντιού δεν είναι καθόλου σπάνια, και μπορεί να οφείλεται σε μια βαθιά τερηδόνα, ένα κάταγμα του δοντιού κάτω από τα ούλα ή ένα χρόνιο, μη θεραπεύσιμο απόστημα ή κύστη. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν μια εκ γενετής έλλειψη ενός ή περισσότερων δοντιών.

Εμφυτεύματα δοντιών – Ένα δόντι-Ενδείξεις

Μια συνηθης ένδειξη για μια αποκατάσταση με ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι όταν έχει χαθεί ένα δόντι μετά από ατύχημα στην πρόσθια περιοχή του στόματος. Αυτομάτως προκύπτει ένα σημαντικό αισθητικό πρόβλημα, που χρειάζεται μια άμεση λύση.

Η θεραπεία με εμφυτεύματα δοντιών δεν περιορίζεται μόνο στην πρόσθια περιοχή. Όταν χαθεί κάποιο δόντι στην πλάγια περιοχή του στόματος μπορούμε κάλλιστα  να το αντικαταστήσουμε με ένα μεμονωμένο οδοντικό εμφύτευμα – μονήρες εμφύτευμα – και να αποκαταστήσουμε την λειτουργία και την αισθητική του στόματος.

 

Εμφυτεύματα δοντιών - Ένα δόντι

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου με τα εμφυτεύματα δοντιών μπορούμε συγχρόνως να αποκαταστήσουμε τα κενά τόσο στην πρόσθια, όσο και στην πλάγια περιοχή του στόματος.

Με τα οδοντικά εμφυτεύματα αποφεύγουμε να καταφύγουμε στις κλασσικές λύσεις της οδοντιατρικής, όπως μια γέφυρα (όπου είμαστε αναγκασμένοι να τροχίσουμε και να εξασθενήσουμε τα διπλανά δόντια – ιδιαίτερα όταν αυτά είναι απολύτως υγιή) ή  ακόμα και μια μερική κινητή οδοντοστοιχία.

Εμφυτεύματα δοντιών – Ένα δόντι και a-PRF™

Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει πρώτα να βγει ένα προβληματικό δόντι και σε δεύτερη φάση να γίνει η εμφύτευση. Μετά από την εξαγωγή του δοντιού (1) δημιουργείται ένας κενός χώρος ( 2 ) στο σημείο που βρισκόταν η ρίζα. Στο φατνίο δημιουργείται ένας θρόμβος(3) ο οποίος στα πλαίσια της φυσιολογικής επούλωσης αντικαθίσταται από κόκαλο και συνδετικό ιστό.

Κατά κανόνα παρατηρούμε μια συρρίκνωση της γνάθου, με αποτέλεσμα στην περιοχή της εξαγωγής να «μαζεύουν» τα ούλα(4).

 

Με την μέθοδο a-PRF™ τοποθετούμε στο σημείο της εξαγωγής αναγεννητικούς θρόμβους και μεμβράνες (2) οι οποίοι  απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες,  με αποτέλεσμα να ελάχιστοποιούμε την απώλεια οστού(3).

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διατηρούμε το σχήμα και την αισθητική των ούλων αναλλοίωτη (4) , αλλά δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια σίγουρη εμφύτευση και ένα αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 

Νίκος Α.
"Όταν έσπασα το δόντι μου στο ποδόσφαιρο στεναχωρήθηκα πολύ. Σταμάτησα να χαμογελώ, απέφευγα τις παρέες μου και δεν μου έκανε κέφι να βγω.
Ευτυχώς που υπάρχουν τα εμφυτεύματα δοντιών. Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα υπέροχα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Απέκτησα και πάλι το χαμόγελο και την φυσιολογική μου ζωή!"

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια δοκιμασμένη τεχνική για να αποκαταστήσουμε ένα δόντι που λείπει. Έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι μια συντηρητική μέθοδος, καθώς δίνουμε τη λύση εκεί που υπάρχει το κενό, χωρίς να πειράξουμε τα διπλανά δόντια.

Χαμογελάστε και πάλι με αυτοπεποίθηση!

Εμφυτεύματα δοντιών και χαμόγελο

Όταν χαθεί ένα δόντι στην πρόσθια περιοχή του στόματος τα εμφυτευματα δοντιων είναι πλέον η πρώτη επιλογή. Ο λόγος είναι ότι τα εμφυτεύματα, περισσότερο από κάθε άλλη μέθοδο αποκατάστασης που υπάρχει σήμερα, μοιάζουν στα φυσικά μας δόντια και γι’ αυτό έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην εμφάνιση, στην ομιλία, στη μάσηση και στην αίσθηση ενός φυσικού δοντιού.

Εμφυτεύματα δοντιών και χαμόγελο

Εμφυτεύματα και αισθητική

Καθώς η πρόσθια περιοχή είναι ιδιαίτερα εμφανής, η αισθητική είναι πάρα πολύ σημαντική.

Σήμερα είμαστε πλέον σε θέση να αναπληρώσουμε το δόντι που λείπει με τόσο φυσικό τρόπο, ώστε μια αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων να μην ξεχωρίζει σε τίποτα από τα φυσικά μας δόντια!

Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει όχι μόνο να αποκαταστήσουμε όχι μόνο το δόντι που λείπει,αλλά και τους ιστούς που περιβάλλουν το εμφύτευμα, δηλαδή τη γνάθο και τα ούλα, έτσι ώστε η τελική αποκατάσταση να είναι απολύτως φυσική.

Πολύτιμο βοήθημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι σύγχρονες αναπλαστικές τεχνικές της περιοδοντολογίας και το οδοντιατρικο μικροσκόπιο.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, ανάμεσα στα φυσικά δόντια βρίσκονται και κάποια εμφυτεύματα.

Εμφυτεύματα δοντιών - Ένα δόντι

Μπορείτε με σιγουριά να ξεχωρίσετε τα εμφυτεύματα από τα φυσικά δόντια;

Εμφυτεύματα δοντιών και προσθετική αποκατάσταση

Για ένα φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα, παράλληλα με την διευθέτηση του οστού και των ούλων, εξίσου σημαντική είναι και η προσθετική αποκατάσταση ενός εμφυτεύματος. Και σε αυτό τον τομέα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντικά βήματα προόδου.

Εμφυτεύματα δοντιών - Ένα δόντι

Χάρη στην εξέλιξη των οδοντιατρικών βιο-υλικών είμαστε πλέον σε θέση να αποκαταστήσουμε ένα εμφύτευμα  με προσθετικά τμήματα, τα οποία είναι από εξελιγμένα κεραμικά υλικά και να τοποθετήσουμε μια ολοκεραμική στεφάνη. Η τεχνική αυτή ενδείκνυται ιδιαίτερα όταν  τα δόντια είναι ιδιαίτερα φωτεινά και έχουν μεγαλύτερο βαθμό διαύγειας όπως το συναντάμε σε νεαρά άτομα, ή όταν έχει προηγηθεί λεύκανση στα υπόλοιπα δόντια.

Εμφυτεύματα δοντιών και άμεση φόρτιση.

Η η νέα, επαναστατική τεχνική της άμεσης φόρτισης – Smile Today έρχεται να ικανοποιήσει την επιθυμία για άμεσα, εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με την τεχνική Smile Today, η μετάβαση από ένα προβληματικό δόντι σε ένα σταθερό εμφύτευμα γίνεται μέσα σε λίγη ώρα!

Η αμεση φορτιση–Smile Today μπορεί να εφαρμοστεί – εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις- τόσο στα πρόσθια όσο και στα πλάγια δόντια και μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε το εμφύτευμα και να συμπληρώσουμε το κενό την ίδια στιγμή.

Μαρίνα Τ.
"Ήξερα ότι μου έλλειπαν εκ γενετής κάποια δόντια. Όσο ήμουν μικρή ένοιωθα άβολα με τα κενά στο στόμα και δεν χαμογελούσα… Με τα εμφυτεύματα απέκτησα φυσικά, σταθερά δόντια, και ένα όμορφο, αρμονικό χαμόγελο. Νοιώθω τελείως ελεύθερη…"

Χάρη στις σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης είμαστε πλέον σε θέση να αναπληρώσουμε με φυσικό τρόπο ακόμα και ένα μεμονωμένο δόντι που λείπει.

Εμπιστευθείτε κι εσείς τα εμφυτεύματα δοντιών και αποκτήστε και πάλι ένα σίγουρο, αρμονικό  χαμόγελο!

Η σιγουριά της αρμονίας στο χαμόγελό σας!

Σχετικές υπηρεσίες: