Μικροσκόπιο και Περιοδοντολογία

Μικροσκόπιο και Περιοδοντολογία

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο έχει βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς της οδοντιατρικής, και η ειδικότητα της περιοδοντολογίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση!

Με το οδοντιατρικό μικροσκόπιο βλέπουμε πολύ καλύτερα, όλες τις λεπτομέρειες. Τα μικροσκοπικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε, είναι πολύ πιο ατραυματικά, καθώς μπορούμε και κάνουμε λεπτεπίλεπτες κινήσεις ακριβείας. Έτσι έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και η επούλωση ολοκληρώνεται πιο γρήγορα και ανώδυνα.

Η εφαρμογή του μικροσκοπίου στην περιοδοντολογία, έχει επηρεάσει και τις εταιρείες οδοντιατρικών εργαλείων, καθώς έχουν επινοηθεί νέα, εξειδικευμένα εργαλεία, ενώ κάνουμε χρήση μικροσκοπικών ραμμάτων από την οφθαλμολογία και την νευροχειρουργική.

Μικροσκόπιο και σύγχρονη τεχνολογία στην περιοδοντολογία

Χάρη στο μικροσκόπιο αναπτύχθηκε μια εντελώς νέα γενιά από ειδικά μικροσκοπικά εργαλεία και υλικά. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι πλέον έχουμε στη διάθεσή μας ράμματα, τα οποία είναι σχεδόν αόρατα στο γυμνό μάτι (1), καθώς είναι λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα (2) !

Μικροσκόπιο και Περιοδοντολογία

Η πρόοδος σε αυτό τον τομέα είναι εντυπωσιακή, αν αναλογιστούμε ότι η βελόνα που χρησιμοποιούμε για τις μικροχειρουργικές επεμβάσεις (3) είναι λίγο μεγαλύτερη από το κεφάλι μιας καρφίτσας (4)! Όμως το οδοντιατρικό μικροσκόπιο δεν βελτίωσε μόνο τα υλικά και την τεχνολογία, αλλά και εμάς τους ίδιους τους περιοδοντολόγους! Έχει πλέον αποδειχθεί ότι και οι κινήσεις και χειρισμοί του ανθρώπινου χεριού είναι πολύ πιο λεπτεπίλεπτοι και ελεγχόμενοι όταν το μάτι λειτουργεί με μικροσκοπική μεγέθυνση.

Μικροσκόπιο και αισθητικές περιοδοντικές τεχνικές

Ένας σημαντικός τομέας της περιοδοντολογίας είναι η αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων είτε στα φυσικά δόντια είτε στα εμφυτεύματα δοντιών. Χάρη στην μικροσκοπική περιοδοντολογία μπορούμε και επιτυγχάνουμε εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα τόσο με τα φυσικά δόντια, όπως σε περιπτώσεις υφιζήσεων ( δηλαδή υποχώρησης τ ων ούλων ) τόσο στην άνω,

Μικροσκόπιο και Περιοδοντολογία

όσο και στην κάτω γνάθο.

Μικροσκόπιο και Περιοδοντολογία

Μικροσκόπιο και εμφυτεύματα δοντιών

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά του οδοντιατρικού μικροσκοπίου όταν κάνουμε μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών, ειδικά όταν πρόσθια περιοχή, όπου η αισθητική παίζει πρωταρχικό ρόλο. Χάρη στη μικροσκοπική περιοδοντολογία είμαστε πλέον σε θέση να αποκαθιστούμε ένα χαμένο δόντι με τόσο φυσικό τρόπο, ώστε αυτό να μην ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

Εκτός όμως από τα εξαιρετικά αποτελέσματα, το οδοντιατρικό μικροσκόπιο έχει και ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα: καθώς οι αισθητικές επεμβάσεις γίνονται πλέον με πολύ πιο ατραυματικό τρόπο, περιορίζεται η κάκωση των ιστών στο ελάχιστο. Αυτό σημαίνει ότι και όλη η διαδικασία είναι σημαντικά πιο ανώδυνη, ενώ η επούλωση ολοκληρώνεται ταχύτερα!

Οδυσσέας
"Όταν άκουσα ότι θα χρησιμοποιούσαμε το μικροσκόπιο στην αρχή παραξενεύτηκα πολύ. Δεν το είχα ξανακούσει, ούτε κάποιος φίλος μου το είχε ξανακάνει... Είναι εντυπωσιακό ποσό μας βοηθά η σύγχρονη τεχνολογία. Και δεν πόνεσα σχεδόν καθόλου."

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο και η σύγχρονη τεχνολογία   μας επιτρέπει να πετυχαίνουμε όλο και καλύτερα αισθητικά  αποτελέσματα ακόμα πιο γρήγορα και ανώδυνα.  Εμπιστευθείτε και εσείς τα πλεονεκτήματα που έχει το   οδοντιατρικό μικροσκόπιο και αποκτήστε ένα υγιές  και όμορφο χαμόγελο!

Το αόρατο άγγιγμα στο χαμόγελό σας!

Άλλες Υπηρεσίες

Δείτε μερικές ακόμα από τις υπηρεσίες μας