Απονεύρωση

Απονεύρωση

Η απονεύρωση έχει πιθανότατα τη χειρότερη φήμη απ’ όλες τις θεραπείες στην οδοντιατρική. Όμως υπάρχουν καλά νέα!

Το μικροσκόπιο μας επιτρέπει να κάνουμε μια ενδοδοντική θεραπεία ( απονεύρωση) με μεγάλη ακρίβεια – και το βασικότερο: χωρίς πόνο και ταλαιπωρία. Η κύρια αιτία της ταλαιπωρίας και του πόνου που συνόδευε μια απονεύρωση ήταν το γεγονός ότι μπορούσαμε να θεραπεύσουμε μόνο όσα μπορούσαμε να δούμε με τα μάτια μας.

Τα πολύ μικρά – κρυμμένα τμήματα του νεύρου έμεναν αθεράπευτα και έτσι (παρά την θεραπεία) ο πόνος συνεχιζόταν.

Πως μας βοηθάει το μικροσκόπιο σε μια απονεύρωση;

Χάρη στο μικροσκόπιο μπορούμε πλέον να δούμε την παραμικρή λεπτομέρεια και να πετυχαίνουμε ακόμα πιο ανώδυνα, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση πια την επανάσταση που έφερε το οδοντιατρικό μικροσκόπιο στην ενδοδοντία είναι στην θεραπεία του πρώτου γομφίου (τραπεζίτη ) της άνω γνάθου.

Για χρόνια πιστεύαμε ότι έχει τρεις ριζικούς σωλήνες, και σε σπάνιες περιπτώσεις 4. Σήμερα, χάρη στο μικροσκόπιο, γνωρίζουμε ότι σχεδόν πάντα υπάρχει και 4ος ριζικός σωλήνας, ενώ πολλές φορές υπάρχει και 5ος!

Οδοντιατρικό μικροσκόπιο και διάγνωση

Η τρισδιάστατη μεγέθυνση μας επιτρέπει να κάνουμε με απόλυτη ακρίβεια τη διάγνωση και τη θεραπεία του δοντιού. Δεν χρειάζεται πλέον να προσπαθούμε να μαντέψουμε για πράγματα που είναι αδύνατο να δούμε με το γυμνό μάτι.

Πολλές παθολογικές καταστάσεις των δοντιών είναι σχεδόν αδύνατο να τις διακρίνουμε με γυμνό μάτι, πόσο μάλλον σε μια ακτινογραφία.
Μια από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις που οδηγούν σε μια απονεύρωση είναι η ύπαρξη μιας ρωγμής.

Μια ρωγμή μπορεί να δημιουργηθεί απότομα από την μάσηση ενός σκληρού αντικειμένου πχ. κουκούτσι ελιάς ή πέτρα στη σαλάτα κλπ. ή σαν αποτέλεσμα χρόνιου τριψίματος και σφιξίματος των δοντιών όπως αυτό συμβαίνει στο Σύνδρομο Κροταφογναθικής.

Μια ρωγμή έχει έντονα σημάδια πόνου, ειδικά στη μάσηση και στο κρύο και ζεστό, δεν φαίνεται με το γυμνό μάτι και ως τώρα την ανακαλύπταμε μόνο όταν ήταν πλέον αργά και μια απονεύρωση ήταν πλέον αναπόφευκτη.

Χάρη στο οδοντιατρικό μικροσκόπιο μπορούμε πλέον με τα πρώτα κιόλας σημάδια να ανακαλύψουμε την ύπαρξη μιας ρωγμής και στη συνέχεια με συντηρητικό τρόπο να προστατεύσουμε το νεύρο, να ενισχύσουμε το δόντι στο σημείο της ρωγμής και ν’ αποφύγουμε ευθύς εξαρχής μια απονεύρωση.

Θωμάς Π.
"Αυτή η ευαισθησία με ταλαιπωρούσε καιρό τώρα... και κανείς δεν έβλεπε τίποτα. Με το μικροσκόπιο ανακαλύψαμε αμέσως την αιτία... ανακουφίστηκα επιτέλους. Η σύγχρονη τεχνολογία έκανε το θαύμα της!"

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο μας δίνει μια φωτεινή, καθαρή εικόνα που δεν συγκρίνεται με τίποτα!
Χάρη στο μικροσκόπιο μπορούμε πλέον να δούμε την παραμικρή λεπτομέρεια και να επιτυγχάνουμε ακόμα πιο ανώδυνα, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

Οδοντιατρικό μικροσκόπιο
Σημασία στη λεπτομέρεια!

Άλλες Υπηρεσίες

Δείτε μερικές ακόμα από τις υπηρεσίες μας