Αισθητική

Αισθητική

Το μικροσκόπιο επιτρέπει στην ομάδα του οδοντιατρείου Παπασωτηρίου να παρατηρεί λεπτομέρειες στα δόντια, οι οποίες είναι αόρατες στο γυμνό μάτι.

Με το μικροσκόπιο μπορούμε χάρη στη μεγέθυνση και τα μικροσκοπικά εργαλεία , να είμαστε πάρα πολύ συντηρητικοί. Χρησιμοποιούμε το μικροσκόπιο και στην αισθητική οδοντιατρική, όπου οι λεπτεπίλεπτες  παρεμβάσεις και βελτιώσεις που κάνουμε στα δόντια έχουν θεαματική επίδραση στο αισθητικό αποτέλεσμα της θεραπείας.

Ελάχιστοι οδοντίατροι χρησιμοποιούν το μικροσκόπιο στην Ελλάδα και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να σας προσφέρουμε αυτή την προηγμένη τεχνολογία.

Οδοντιατρικό μικροσκόπιο και σφραγίσματα

Το μικροσκόπιο μας βοηθά να παρατηρούμε τις λεπτομέρειες, να διακρίνουμε  και τη μικρότερη υποψία τερηδόνας, να αφαιρέσουμε με προσοχή και το τελευταίο μολυσμένο μέρος του δοντιού αφού μπορούμε να ξεχωρίσουμε ακριβώς το όριο ανάμεσα στο υγιή και στην τερηδονισμένη οδοντίνη,  χωρίς όμως να χρειαστεί να τροχίσουμε άσκοπα το υπόλοιπο δόντι.

Με το μικροσκόπιο μπορούμε να σφραγίσουμε την πιο μικρή αρχή τερηδόνας πριν εξελιχθεί σε μεγάλη βλάβη που θα απειλήσει το νεύρο ή θα οδηγήσει σε επικίνδυνο κάταγμα του δοντιού.

Για να το καταφέρουμε αυτό χρησιμοποιούμε ειδικά μικρο-εργαλεία  υπερήχων αντί για τον κλασικό τροχό  που αγγίζουν στο ελάχιστο το δόντι, χωρίς να τροχίζουν ούτε ένα χιλιοστό από το υγιές σμάλτο. Το καθάρισμα του δοντιού από την τερηδόνα γίνεται χωρίς πόνο και αναισθησία.

Θήκες πορσελάνης με το μικροσκόπιο

Το μεγάλο μυστικό για τις αισθητικές θήκες νέας τεχνολογίας από ολοκεραμικό υλικό είναι να εφαρμόζουν με μεγάλη ακρίβεια στα όρια του δοντιού που βρίσκονται κοντά στο ούλο.

Με το μικροσκόπιο το δόντι τροχίζεται με μεγάλη προσοχή, αφού ελέγχουμε όλο το περίγραμμα των ορίων που πρέπει να είναι ομαλό, διακρίνουμε τυχών  ελαττώματα στο τρόχισμα του δοντιού και μπορούμε επί τόπου να τα διορθώσουμε.

Στη συνέχεια τα όρια διακρίνονται στο αποτύπωμα τέλεια και όπως είναι αναμενόμενο η θήκη θα κατασκευαστεί με τον πιο άρτιο τρόπο έχοντας άριστη εφαρμογή πάνω στο δόντι. Το πόσο καλά εφαρμόζουν οι θήκες στο όριο με τα ούλα φαίνεται από το χρώμα των ούλων, τα οποία  έχουν ένα υγιές ρόζ χρώμα χωρίς κανένα ίχνος ερεθισμού.

Μικροσκόπιο και γυάλισμα  των αισθητικών όψεων

Με το μικροσκόπιο μπορούμε να γυαλίσουμε στην εντέλεια τις αισθητικές όψεις, κυρίως στο σημείο που η ρητίνη πλησιάζει το ούλο στον αυχένα του δοντιού.

Οι καλογυαλισμένες ρητίνες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής γιατί δεν χρωματίζονται εύκολα από ποτά και τροφές, αλλά και επειδή το βούρτσισμα των δοντιών γίνεται στην ευαίσθητη περιοχή των ούλων εύκολα και ανεμπόδιστα.

 Το μικροσκόπιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ιδίως όταν συγκολλούμε θήκες πορσελάνης με κονία από ρητίνη. Τα περισσεύματα της κόλλας που έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα με τη θήκη είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνει κανείς και πολύ δυσκολότερο να τα αφαιρέσει χωρίς να γδάρει τη θήκη ή να τραυματίσει το ούλο. Με το μικροσκόπιο διακρίνουμε ακριβώς που βρίσκονται οι περίσσειες και μπορούμε να τις αφαιρέσουμε πολύ γρήγορα προσεκτικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί ερεθισμός στα ούλα και οι θήκες να έχουν απολύτως φυσική εμφάνιση, ώστε να μην ξεχωρίζουν από τα φυσικά δόντια.

Μικροσκόπιο και λεύκανση απονευρωμένων δοντιών

Τα πιο πολλά απονευρωμένα δόντια αλλάζουν χρώμα (αποχρωματίζονται) και σκουραίνουν. Το χειρότερο είναι ότι ούτε μια θήκη μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα αυτό, γιατί η ρίζα μαυρίζει και το ούλο που την καλύπτει γκριζάρει αντί να έχει το φυσικό χλωμό-ρόζ χρώμα.  Αφού λευκάνει η ρίζα, το ούλο αποκτά και πάλι το φυσικό ρόζ χρώμα στην αυχενική περιοχή. Στο τέλος όταν κολληθούν και οι θήκες πορσελάνης, τίποτα πια δεν μαρτυρά ότι τα δόντια αυτά είναι απονευρωμένα!

Πώς γίνεται εσωτερική λεύκανση δοντιών με το μικροσκόπιο;

Με το μικροσκόπιο εργαζόμαστε στο δόντι σαν να δουλεύαμε μέσα από μια κλειδαρότρυπα. Από μια μικρή τρυπούλα καθαρίζουμε εσωτερικά το σκουρόχρωμο μέρος του δοντιού και αφαιρούμε μέχρι κάποιο βάθος το υλικό της απονεύρωσης που έχει έντονο πορτοκαλί ή ροζ χρώμα.

Στη συνέχεια μονώνουμε το δόντι με ένα ειδικό εσωτερικό μικρο-σφράγισμα, που δεν επιτρέπει στο λευκαντικό υλικό να προχωρήσει στο βάθος της ρίζας.

Τοποθετούμε το λευκαντικό υλικό σε όλες τις επιφάνειες του δοντιού, στη συνέχεια το ενεργοποιούμε με φως ειδικού φάσματος και όταν αλλάξει χώμα που σημαίνει ότι το υλικό είναι πια ανενεργό, οπότε επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να λευκάνει το δόντι.

Στο τέλος της λεύκανσης τα δόντια που είχαν τη δυσχρωμία αποκτούν το λευκό χρώμα των φυσικών δοντιών.

Μαίρη Μ.
"Ήταν μοναδική εμπειρία όταν η ιατρός μου έκανε την αισθητική όψη με το μικροσκόπιο και εγώ συγχρόνως παρακολουθούσα την κάθε κίνηση σε τεράστια μεγέθυνση στην οθόνη. Είναι εντυπωσιακό με πόση ακρίβεια μπορεί να εργαστεί το ανθρώπινο χέρι..."

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο έχει πλέον βρει σημαντικές εφαρμογές στην αποκαταστατική και αισθητική οδοντιατρική. Μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε σύγχρονες τεχνικές με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.
Χάρη στο μικροσκόπιο μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε ένα άψογο και λαμπερό χαμόγελο!

Βάζουμε το χαμόγελό σας στο μικροσκόπιο!

Άλλες Υπηρεσίες

Δείτε μερικές ακόμα από τις υπηρεσίες μας