Η Τεχνολογία Μας

Στην σύγχρονη οδοντιατρική μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, που τα οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στις εντυπωσιακές ανακαλύψεις της σύγχρονης τεχνολογίας.

Δείτε κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε:

Οδοντιατρικό Μικροσκόπιο

Η εφαρμογή του μικροσκοπίου αποτελεί μια επαναστατική καινοτομία στην σύγχρονη οδοντιατρική. Το μικροσκόπιο πρωτοεμφανίστηκε σε ιατρικές ειδικότητες, όπως στην οφθαλμολογία, την ωτορινολαρυγγολογία, αγγειο- και νευροχειρουργική, ενώ μόλις τα τελευταία χρόνια έκανε με δειλά βήματα την εμφάνισή του στην οδοντιατρική, στα χέρια πρωτοπόρων οδοντιάτρων στην Αμερική και στην Ευρώπη

Το μεγάλο πλεονέκτημα που μας δίνει το μικροσκόπιο είναι ότι μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες, τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε με γυμνό μάτι, κάτι πολύ σημαντικό για να εξασφαλίσουμε μια οδοντιατρική θεραπεία ακριβείας!

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο, όπως κάθε μικροσκόπιο άλλωστε, αποτελείται από μια σειρά διατεταγμένων φακών, οι οποίοι μεγεθύνουν το αντικείμενο που εξετάζουμε. Στην οδοντιατρική δουλεύουμε με μια μεγέθυνση 40x.

Τι το ιδιαίτερο έχει το οδοντιατρικό μικροσκόπιο;

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο καλείται να λειτουργήσει κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς θα πρέπει να παρακάμψει τα οδοντιατρικά μηχανήματα και προβολείς, για να κεντραριστεί σε μια περιορισμένη περιοχή, όπως είναι η στοματική κοιλότητα, και εκεί να εκτελέσει μια σειρά από εξειδικευμένες λειτουργίες.

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο θα πρέπει λοιπόν να:
 • μπορεί να επεκταθεί σε αρκετά μεγάλη απόσταση και να παραμένει απόλυτα σταθερό. Αυτό προϋποθέτει μια στιβαρή βάση και ισχυρούς, σταθερούς βραχίονες και μηχανισμούς.
 • ρυθμίζεται εύκολα – ας μην ξεχνάμε ότι τα χέρια μας τα χρειαζόμαστε κυρίως για την άσκηση της οδοντιατρικής και όχι για την συνεχή ρύθμιση του μικροσκοπίου
 • έχει τρισδιάστατη εικόνα ώστε να έχουμε αίσθηση του βάθους
 • ρυθμίζεται όχι μόνο η ένταση, αλλά και το είδος του φωτός καθώς πολλά οδοντιατρικά υλικά είναι φωτοπολυμεριζόμενα ( πήζουν σε συγκεκριμένη συχνότητα φωτός)
 • συνδέεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώστε να μπορεί να γίνει φωτογράφηση, κινηματογράφηση και επεξεργασία εικόνας.
 • Το μικροσκόπιο μας επιτρέπει να δούμε λεπτομέρειες, οι οποίες είναι μπροστά μας, αλλά είναι αδύνατο να ξεχωρίσουμε με γυμνό μάτι.

Το ξέρατε ότι τα γαλάζια αστεράκια στο χαρτονόμισμα των 50 Ευρώ κρύβουν ένα μυστικό, που μόνο το μικροσκόπιο μπορεί να αποκαλύψει;

Η εφαρμογή του μικροσκοπίου παγκοσμίως – πόσο μάλλον στην Ελλάδα – είναι πρωτοποριακή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λιγότερο από 1% των οδοντιάτρων χρησιμοποιούν μικροσκόπιο.
Είναι ιδιαίτερη χαρά γι εμάς να γνωρίζουμε ότι το ιατρείο μας είναι ένα από τα ελάχιστα κέντρα στον κόσμο, όπου εφαρμόζεται η μικροσκοπική οδοντιατρική σε ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων, όπως η αισθητική οδοντιατρική, η ενδοδοντία, η διαγνωστική, η περιοδοντολογία και η εμφυτευματολογία.
Μπορεί σήμερα να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον νέο, συναρπαστικό τομέα, όμως νοιώθουμε ότι το μικροσκόπιο είναι η κατεύθυνση του μέλλοντος και ότι μια μέρα θα πρέπει το μικροσκόπιο να είναι πολύτιμο βοήθημα κάθε οδοντιάτρου. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που είμαστε ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μικροσκοπικής Οδοντιατρικής.

 

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

a-PRF™

Η τεχνική a-PRF™ είναι μια επαναστατική μέθοδος για να χρησιμοποιήσουμε τους αυξητικούς παράγοντες στην οδοντιατρική. .
Η απόκτηση του αναγεννητικού θρόμβου είναι δυνατή χάρη στην εξειδικευμένη συσκευή φυγοκέντρησης PRF DUO Quattro , η οποία έχει τη δυνατότητα να μας δώσει 6 διαφορετικές μορφές PRF.
Κάθε μορφή a-PRF™ έχει την δική της ξεχωριστή ένδειξη σε τομείς της οδοντιατρικής, όπως:

 • Εμφυτευματολογία
 • Οστική Ανάπλαση Γνάθου.
 • Ανύψωση Ιγμορείου – Sinus Lift
 • Χειρουργική μαλακών ιστών – Αναγέννηση ούλων.
 • Μετεξακτική ανάπλαση οστού
 • Αισθητική

Χάρη στην μέθοδο a-PRF™ ενισχύουμε σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης των σκληρών και μαλακών ιστών του στόματος, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο εύρος περιπτώσεων στην οδοντιατρική.

 

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

Ενδοστοματική Κάμερα

Η Ενδοστοματική κάμερα ένα πρωτοποριακό διαγνωστικό μέσο της σύγχρονης οδοντιατρικής για τον εντοπισμό και διάγνωση μικρών βλαβών, ιδιαίτερα όταν αυτές είναι βρίσκονται σε κρυμμένο σημείο του στόματος.
Έχει το μέγεθος ενός μεγάλου μαρκαδόρου και στην μύτη υπάρχει μια μικρο- κάμερα, η οποία στέλνει την εικόνα στον υπολογιστή με ένα ειδικό πομπό ( όπως ακριβώς οι δορυφόροι που στέλνουν φωτογραφίες πίσω στη γη ).

Το μικρό μέγεθος και η ευελιξία της ενδοστοματικής κάμερας μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε και να μεγεθύνουμε βλάβες που βρίσκονται σε δύσκολα σημεία. Μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε την αρχική εικόνα και να την συγκρίνουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρόνια για να διαπιστώσουμε πιθανές αλλαγές.

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

Hλεκτρονική Aισθητική Aνάλυση

Η ηλεκτρονική αισθητική ανάλυση – Computer Imaging είναι μια επαναστατική καινοτομία της αισθητικής και αποκαταστατικής οδοντιατρικής. Είναι η ιδανική μέθοδος για όσους επιθυμούν να ξέρουν από πριν, πώς θα είναι η εμφάνισή τους μετά από τις αισθητικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο χαμόγελό τους.

Με μια ηλεκτρονική κάμερα δημιουργούμε μια ψηφιακή εικόνα του χαμόγελου. Στη συνέχεια αναλύουμε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τα προβληματικά σημεία και να κάνουμε τις απαραίτητες θεραπευτικές τροποποιήσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε άμεσα στην οθόνη του υπολογιστή την εικόνα του νέου σας χαμόγελου, πριν καν αρχίσει η θεραπεία!
Μπορούμε επίσης να εκτυπώσουμε μια φωτογραφία την οποία μπορείτε να δείξετε στους δικούς σας και να ζητήσετε την γνώμη τους για τις αλλαγές που σκέφτεστε να κάνετε.

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

Hλεκτρονική Περιοδοντική Εξέταση

Η ηλεκτρονική περιοδοντική εξέταση είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της διάγνωσης και παρακολούθησης της περιοδοντικής νόσου.
Με την βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου κάνουμε μετρήσεις των ούλων σε κάθε δόντι και μεταφέρουμε τα στοιχεία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ένα ειδικό πρόγραμμα κάνει αυτόματα μια γραφική απεικόνιση των ευρημάτων και εντοπίζει τα προβληματικά σημεία, που θα χρειαστούν ειδική θεραπεία.
Στα πλαίσια της παρακολούθησης της περιοδοντικής νόσου μπορούμε να συγκρίνουμε τις μετρήσεις των ούλων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε έγκαιρα κάποια πιθανή υποτροπή, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία των δοντιών και των ούλων.

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

Θεραπεία εμφυτευμάτων με ηλεκτρονικές συσκευές

Η θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα είναι ότι πιο σύγχρονο μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη οδοντιατρική για την αντικατάσταση των δοντιών που έχουν χαθεί.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε την θεραπεία με περισσότερη ακρίβεια και ασφάλεια.
Με την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ροπή της χειρολαβής μπορούμε κατά την διάρκεια της τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος να ελέγχουμε την αρχική του σταθερότητα, ενώ κατά την προσθετική αποκατάσταση εξασκούμε στα προσθετικά τμήματα με απόλυτο έλεγχο τις προτεινόμενες από τον κατασκευαστή δυνάμεις.

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

Ψηφιακή Ακτινογραφία

Η τελευταία εξέλιξη στην απεικονιστική τεχνολογία με ακτίνες είναι η ψηφιακή ακτινογραφία..

Το σύστημα αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη εξελιγμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή, με ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας, όπως επίσης και ακτινογραφικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ψηφιακής ακτινογραφίας είναι, οτι απαιτείται ελάχιστη ακτινοβολία σε σύγκριση με τις παλαιότερες τεχνικές.
Αντί για τις κλασικές ακτινογραφίες, χρησιμοποιούμε έναν ηλεκτρονικό σένσορα που είναι συνδεδεμένος με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Με το πάτημα ενός κουμπιού η ακτινογραφία του δοντιού αυτόματα προβάλλεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στη συνέχεια μπορεί ο ιατρός με τη βοήθεια εξειδικευμένου προγράμματος να επεξεργαστεί την εικόνα, δηλαδή να την μεγεθύνει, να αλλάξει τη φωτεινότητα και έτσι να αποκαλύψει πολλές κρυμμένες πληροφορίες, οι οποίες σε μια συμβατική ακτινογραφία είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.

Τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή:
 1. Πολύ συντομότερος χρόνος (δεν χάνονται πολύτιμα λεπτά από το χρόνο θεραπείας για την εμφάνιση των πλακιδίων)
 2. Μειωμένη ακτινοβολία
 3. Περισσότερες πληροφορίες στην εικόνα, που σημαίνει καλύτερη και σωστότερη διάγνωση.

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

Λεύκανση με ZOOM!

Το σύστημα λεύκανση ΖΟΟΜ! από την Αμερική έχει τις επαναστατικές ιδιότητες να λευκαίνει τα δόντια σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να προκαλέσει βλάβες στο σμάλτο των δοντιών και χωρίς μόνιμη ευαισθησία στα δόντια. Το μυστικό στο σύστημα αυτό είναι το ειδικό φώς UVA της λάμπας, που στοχεύει ακριβώς πάνω στα δόντια και πετυχαίνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα
Με το σύστημα ΖΟΟΜ!:

 1. Γρήγορα Αποτελέσματα
 2. Μόνιμη λεύκανση για τουλάχιστον 2 χρόνια
 3. Οχι ευαισθησίες και φθορά στα δόντια

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)

Στοματική Φωτογράφιση με εξειδικευμένο εξοπλισμό

Η στοματική φωτογραφία είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη σύγχρονη οδοντιατρική. Οι φωτογραφίες των δοντιών, του χαμόγελου πριν αρχίσει μια θεραπεία αποτελούν μια πηγή πληροφοριών τεράστιας σημασίας για τη σωστή θεραπεία και για πολύ επιτυχημένα αισθητικά αποτελέσματα. Ο ιατρός μπορεί να σχεδιάσει τη θεραπεία πολύ πιο προσεκτικά, αφού έχει συνεχώς την εικόνα του ασθενή μπροστά του. Και φυσικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο έλεγχος στα επί μέρους βήματα της θεραπείας γίνεται πολύ καλύτερα όταν μπορεί κανείς να βλέπει τα την εικόνα των δοντιών σε μεγάλη μεγέθυνση.

Οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται επίσης για το Computer Imaging.
Ακόμη, στο τέλος της θεραπείας μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας τις φωτογραφίες πρίν και μετά τη θεραπεία για το αρχείο σας.

(επιστροφή στην αρχή της σελίδας)