Lifting Δοντιών

Lifting Δοντιών

Το lifting δοντιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε με την αισθητική οδοντιατρική ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο.

Με τη σύγχρονη αυτή μέθοδο της αισθητικής οδοντιατρικής ανανεώνουμε την εμφάνιση των δοντιών. Δημιουργούμε μια νέα, πιο αρμονική εικόνα, καλύπτοντας με διάφορους τρόπους τις αισθητικές ατέλειες που έχουν προκύψει με την πάροδο του χρόνου.

Ποια αισθητικά προβλήματα μπορεί να διορθώσει το lifting δοντιών

Όπως λέει και το όνομά του, το lifting δοντιών ανορθώνει το χαμόγελο εξαλείφοντας τα αρνητικά στοιχεία που μαρτυρούν προχωρημένη ηλικία. Το οδοντιατρικό lifting διορθώνει τα αισθητικά προβλήματα που προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου, όπως: αλλαγές στη θέση των δοντιών, φθορά στο σχήμα, κιτρίνισμα των δοντιών, υποχώρηση των ούλων, εμφάνιση σκούρων αυχένων σε θήκες και γέφυρες  και παλιές εμφράξεις με δυσχρωμίες.

 

Με ποιες τεχνικές επιτυγχάνεται το lifting δοντιών;

Το lifting δοντιών συνδυάζει διάφορες τεχνικές, όπως:

 

  • όψεις ρητίνης,
  • όψεις και θήκες πορσελάνης,
  • λεύκανση δοντιών,
  • ουλογλυπτική,
  • αισθητική ορθοδοντική και
  • αισθητική εξαγωγή

Μπορούμε σε λίγες μόνο επισκέψεις να διορθώσουμε ελαττώματα στο χρώμα, στο σχήμα και στη θέση των δοντιών ώστε αυτά να φαίνονται λευκά, υγιή και ίσια.

Το lifting δοντιών μπορεί  να γίνει και όταν ήδη υπάρχουν παλιές όψεις ρητίνης;

Οι παλιότερες αισθητικές όψεις συχνά παρουσιάζουν ύστερα από χρόνια λειτουργίας στο στόμα φθορές και αποχρωματισμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υλικά παλιάς τεχνολογίας εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Όταν η αισθητική τους δεν είναι πια ικανοποιητική, μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με άμεσες όψεις ρητίνης νέας τεχνολογίας. Συνήθως αφαιρούμε όλο το παλιό υλικό, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αφαιρέσαμε κάθε ίχνος τερηδόνας και παλιού υλικού που δεν είναι συγκολλημένο καλά.

Όταν παρατηρούμε το χαμόγελο από το πλάι, διορθώνουμε τη γραμμή γέλωτος, δηλαδή τη γραμμή που ενώνει τις κοπτικές επιφάνειες των δοντιών, ώστε να μην είναι καμπύλη προς τα επάνω αλλά να είναι ευθεία και αρμονική.

 

Tο lifting  δοντιών είναι μόνο για μεγαλύτερες ηλικίες ή και για νεώτερα άτομα;

Η φθορά στα δόντια μπορεί να έρθει με τα χρόνια, μπορεί όμως από κακή χρήση ή από επιβλαβείς συνήθειες να έρθει σε νεότερη ηλικία από το αναμενόμενο.

Tο lifting  δοντιών είναι μόνο για μεγαλύτερες ηλικίες ή και για νεώτερα άτομα;

Η υγιεινή συνήθεια αποτοξίνωσης να πίνει κανείς νερό με λεμόνι φθείρει αργά  αλλά ανεπανόρθωτα το σμάλτο. Συχνά τα δόντια από τριαντάρηδες να φαίνονται τα δόντια σαν από άτομα ηλικίας 60 και πάνω.

Επίσης νέοι άνθρωποι που είναι βρυγμομανείς επί σειρά πολλών ετών έχουν φθείρει τα δόντια τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πολλά άτομα πιο νέας ηλικίας κάνουν κατάχρηση στα αναψυκτικά, πίνουν καθημερινά επί σειρά ετών αναψυκτικά, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα το σμάλτο τους να φθείρεται υπερβολικά και να φαίνονται πολύ γερασμένα τα δόντια τους.

Πολλά άτομα πιο νέας ηλικίας κάνουν κατάχρηση στα αναψυκτικά πίνοντας καθημερινά επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα το σμάλτο τους να φθείρεται υπερβολικά και να φαίνονται τα δόντια τους πολύ γερασμένα.

Στο lifting  δοντιών πρέπει απαραίτητα να καλύπτονται όλα τα δόντια;

Για να υπάρχει αρμονία στο σχήμα και στο χρώμα καλύπτουμε όσα δόντια φαίνονται όταν κανείς χαμογελά. Στις περιπτώσεις που το σμάλτο είναι σε καλή κατάσταση προτιμούμε αισθητικές όψεις σύνθετης ρητίνης. Αν υπάρχουν στα πίσω δόντια γέφυρες ή θήκες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έχουν φωτεινό χρώμα, προσαρμόζουμε τις όψεις ρητίνης στο σχήμα και το χρώμα τους.

Πριν μερικά χρόνια τα υλικά δεν ήταν αρκετά εξελιγμένα, δεν ήταν αρκετά ανθεκτικά, ούτε είχαν μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Οι  σύνθετες ρητίνες νανο-τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε σήμερα έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται πλήρως στα χρώματα των γειτονικών δοντιών. Αυτή την ιδιότητα των νέων υλικών την ονομάζουμε χαμαιλεοντισμό.

 

Η σύνθετη ρητίνη πρακτικά «χάνεται» στο δόντι, γίνεται αθέατη στο σημείο που μεταβαίνει από την επιφάνεια του σμάλτου προς το σώμα του υλικού και αυτή η ιδιότητα  κάνει το αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό.

Πώς αποκαθιστούμε τη χρωματική αρμονία;

Για το χαμόγελο διαλέγουμε ένα φωτεινό χρώμα και όποια δόντια έχουν πιο σκούρο χρώμα, τα φωτίζουμε. Όταν μια θήκη έχει σκούρο χρώμα ή λάθος σχήμα ή φαίνεται ο αυχένας, διορθώνουμε τα σχήματα των υπόλοιπων δοντιών και την αντικαθιστούμε τη θήκη με μία ολοκεραμική νέας τεχνολογίας.

Πόσες επισκέψεις χρειάζεται το lifting δοντιών;

Η θεραπεία πραγματοποιείται κατά προτίμηση σε μία μεγάλη επίσκεψη, κατά την οποία θα αποκατασταθούν αισθητικά κατά μέσο όρο 8 δόντια. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν απαιτείται αναισθησία αφού δεν τροχίζεται το σμάλτο των δοντιών.

Το lifting δοντιών διορθώνει τις ασυμμετρίες σε ένα χαμόγελο. Αυτές φαίνονται ιδιαίτερα στην ασύμμετρη γραμμή γέλωτος, τη νοητή γραμμή που ενώνει τα κοπτικά άκρα των δοντιών.

Αντίστοιχα διορθώνεται η γραμμή γέλωτος και από την πλαϊνή άποψη

Στο lifting δοντιών δεν χρειάζεται να τροχίζονται τα δόντια. Σε κάποια σημεία μόνο καθαρίζεται (νεαροποιείται) η επιφάνεια των δοντιών προκειμένου να ενισχυθεί η συγκόλληση του υλικού που γίνεται επάνω στο δόντι.

 

Επίσης σε κάποια δόντια που είναι στραβά μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί ελάχιστα το σμάλτο για να πάρει το δόντι το σωστό σχήμα.

Σε φανατικούς καπνιστές που επιθυμούν ένα λαμπερό χαμόγελο απορρίπτουμε εξ’ αρχής τη θεραπεία της λεύκανσης και επιλέγουμε το λίφτιγκ δοντιών με άλλες αισθητικές οδοντιατρικές τεχνικές όπως τις αισθητικές όψεις ρητίνης ή πορσελάνης.

Αλίκη Μ.
" «Ο γάμος της κόρης μου ήταν σε λίγο καιρό. Με είχε πιάσει απελπισία. Πως θα έβγαινα έτσι στις φωτογραφίες Χάρη στη Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου και το Lifting Δοντιών απέκτησα το χαμόγελο που πάντα ονειρευόμουν. Ακόμα καμαρώνω το χαμόγελό μου στις φωτογραφίες!» "

Χάρη στην σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική και το Lifting δοντιών μπορούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γυρίσουμε το βιολογικό ρολόι πολλά χρόνια πίσω και να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου από το χαμόγελό σας!

Lifting Δοντιών – νικήστε τον χρόνο
με το χαμόγελο…

Άλλες Υπηρεσίες

Δείτε μερικές ακόμα από τις υπηρεσίες μας