Στοματική υγεία στην Τρίτη Ηλικία

Σήμερα, όσο ποτέ η στοματική υγεία είναι σημαντική καθώς όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας βρίσκονται στην τρίτη ηλικία, έχουν μια καλή γενική υγεία και επιθυμούν μια καλή ποιότητα ζωής.

Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι:

Η τερηδόνα της ρίζας: καθώς τα ούλα των ηλικιωμένων συρρικνώνονται σημαντικά, εκθέτουν τμήματα των δοντιών που δεν προστατεύονται από σμάλτο, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην δημιουργία τερηδόνας.

Η υποχώρηση των ούλων μπορεί να επιφέρει και ευαισθησία των δοντιών. Στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ακόμα και ο κρύος αέρας ή οι γλυκές και ξινές τροφές και ποτά μπορούν να προκαλέσουν πόνο.

Τερηδόνα γύρω από τα παλιά σφραγίσματα: εμφανίζεται συχνά στους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα σε όσους έχουν πολλά και παλιά σφραγίσματα.

Η ξηροστομία είναι πολύ συχνό πρόβλημα των ηλικιωμένων και μπορεί να οφείλεται στα φάρμακα ή σε άλλα προβλήματα υγείας. Η ξηροστομία είναι εχθρός των δοντιών καθώς συμβάλλει στην εμφάνιση της τερηδόνας και της περιοδοντικής νόσου.
Πώς θα Διατηρήσω τη Στοματική μου Υγεία στην Τρίτη Ηλικία;

Μπορείτε να έχετε τα δόντια σας για όλη σας τη ζωή εάν τα φροντίζετε συστηματικά στο σπίτι και εάν επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρο. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, μπορείτε να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή, κάνοντας σχολαστική στοματική υγιεινή και πηγαίνοντας τακτικά στον οδοντίατρό σας για έλεγχο και καθαρισμό.

Για όσους έχουν χάσει όλα τους τα δόντια μια ολική κινητή οδοντοστοιχία είναι μια γρήγορη και λειτουργική λύση. Όμως υπάρχουν και πολλοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν τα εμφυτεύματα δοντιών
Δείτε στο ακόλουθο video πως μπορεί κανείς ακόμα και στην Τρίτη Ηλικία να αποκτήσει με τα εμφυτεύματα δοντιών σιγουριά και μια καλή ποιότητα ζωής