ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – Ένα φάρμακο για την καλή διάθεση

Η εμφάνισή μας επηρεάζει σήμερα περισσότερο από ποτέ την καθημερινή μας ζωή αλλά και τη διάθεσή μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε το 87% των ανθρώπων να πιστεύει πως το ωραίο χαμόγελο συμβάλει θετικά στην αυτοπεποίθησή τους. Ακόμα περισσότερο χρειαζόμαστε όλοι μας ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων και που θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι και ελκυστικοί όταν βρισκόμαστε κοντά στο άνθρωπό μας.

 

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να χαρίσει πάλι το λευκό χρώμα και φυσικό σχήμα των δοντιών προσφέροντας γρήγορα και αποτελεσματικά το ιδανικό χαμόγελο. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας νέα υλικά για τις επικαλύψεις δοντιών (bonding) εξελιγμένες μικροπλαστικές τεχνικές για την αισθητική βελτίωση του σχήματος των ούλων και νέας τεχνολογίας κεραμικές θήκες.  Συνδυάζοντας αυτές τις τεχνικές μπορούμε πολύ γρήγορα να διορθώσουμε τις ατέλειες σε ένα χαμόγελο.

Συχνά παρατηρούμε ότι τα δόντια λόγω έλλειψης χώρου στη γνάθο δεν είναι  παρατεταγμένα στη σειρά αλλά στριμώχνονται, κάποια από αυτά έχουν κλίση προς τα μέσα ή πετάνε προς τα έξω ή ακόμα είναι τοποθετημένα υπό γωνία και φαίνονται στραβά και ασύμμετρα.

Μέχρι πρόσφατα η μόνη επιλογή για να ισιώσουν τα δόντια ήταν τα κλασικά σιδεράκια που χρειάζονται πολλούς μήνες έως και χρόνια. Σήμερα χάρις στις νέες μεθόδους μπορούμε να επικεντρωθούμε στη περιοχή που υπάρχει το αισθητικό πρόβλημα και να τελειοποιούμε το σχήμα των δοντιών με λεπτεπίλεπτες αισθητικές όψεις  ρητίνης (bonding) και κεραμικές θήκες.

 

θήκες πορσελάνης, όψεις ρητίνης και ουλοπλαστική

θήκες πορσελάνης, όψεις ρητίνης και ουλοπλαστική

Εκτός απο τα δόντια, το σχήμα και  η θέση των ούλων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα χαμόγελο. Τα ούλα θα πρέπει να είναι όχι μόνο να έιναι υγιή αλλά και να έχουν αρμονικό σχήμα. Σε πολλούς ανθρώπους όταν χαμογελούν φαίνονται τα δόντια τους είτε πολύ μικρά και τετράγωνα ή ασύμμετρα. Το «λίφτινγκ των ούλων», μια νέα μικροπλαστική τεχνική της περιοδοντολογίας, διορθώνει σε μία επίσκεψη και χωρίς πόνο το σχήμα των δοντιών και αποτελεί προϋπόθεση ώστε στο τέλος της αισθητικής θεραπείας να φαίνονται τα δόντια απόλυτα φυσικά, συμμετρικά και ταιριάζουν αρμονικά με τα χείλη.

Το όμορφο χαμόγελο που είναι ο ορισμός της αισιοδοξίας δεν είναι πλέον ένα άπιαστο όνειρο, είναι η πραγματικότητα που ο καθένας μπορεί να αποκτήσει. Αλλάξτε λοιπόν το χαμόγελο…, αλλάξτε τη ζωή σας!.