Αισθητική οδοντιατρική για άνδρες

Τα λευκά δόντια συσχετίζονται άμεσα με την προσωπική επιτυχία. Τελευταία όλο και περισσότεροι άνδρες επιθυμούν να αποκτήσουν ένα λαμπερό χαμόγελο και αναζητούν τον οδοντίατρο για τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής, όπως λεύκανση δοντιών, αισθητικές όψεις, θήκες πορσελάνης.

Ποια είναι τα πιο κοινά αισθητικά προβλήματα στo χαμόγελο των ανδρών;

Τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια δυναμικών αθλημάτων στερούν από πολλούς άνδρες το χαμόγελό τους, αφού τα τραύματα στα μπροστινά δόντια προκαλούν φθορές στο σμάλτο ακόμα και κατάγματα στα δόντια. Αυτά διορθώνονται με τεχνικές όπως οι αισθητικές όψεις ή οι θήκες πορσελάνης, όπως θα δούμε παρακάτω. Τα έντονα κενά (διαστήματα) ανάμεσα στα δόντια αποτελούν επίσης αισθητικό ελάττωμα που αλλοιώνει την αρμονική συμμετρία στο πρόσωπο, αφού τα δόντια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να βρίσκονται είναι σε επαφή το ένα με το άλλο, χωρίς να αφήνουν κενά μεταξύ τους. Τα μεσοδόντια διαστήματα ασχημαίνουν το χαμόγελο αφού τα μαύρα κενά διακόπτουν τη λευκή συνέχεια των δοντιών. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Κοσμητικής Οδοντιατρικής, τα έντονα κενά προκαλούν στους ίδιους τους άνδρες χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ πολύς κόσμος τους αξιολογεί ως άτομα χαμηλότερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης, όχι τόσο ευφυείς και λιγότερο εμφανίσιμους. Αντίθετα, η πλειοψηφία των ανθρώπων,  (μεταξύ αυτών και επίδοξοι εργοδότες) πιστεύουν  ότι ένα λαμπερό χαμόγελο  είναι ταυτόσημο με ένα αξιόπιστο άτομο.

 Αισθητικές οδοντιατρικές τεχνικές για άνδρες

Λεύκανση δοντιών – Τα δόντια χάνουν το φυσικό λευκό τους χρώμα με τα χρόνια, κιτρινίζουν όμως ακόμα πιο γρήγορα με κάποιες «ανδρικές» συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα πούρων, ο καφές espresso και το κόκκινο κρασί . Με την επαγγελματική λεύκανση δοντιών μπορούν οι άνδρες να αποκτήσουν και πάλι ένα λαμπερό χαμόγελο με μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί μία με δύο ώρες και φέρει άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα, αρκεί κατά καιρούς να γίνεται καθαρισμός των δοντιών και συντήρηση της θεραπείας.

leukansi dontion

Αισθητικές όψεις –  Οι όψεις είναι ιδανικές για να επιδιορθώνουν φθαρμένα και σπασμένα δόντια, να καλύπτουν δυσχρωμίες και στίγματα και να αλλάζουν το σχήμα των δοντιών, κάνοντας τα στραβά δόντια να φαίνονται ίσια. Καλύπτοντας το δόντι με μια λεπτή στρώση από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη, το δόντι αλλάζει χρώμα και σχήμα, βελτιώνοντας έτσι η συνολική εμφάνιση δραματικά. Η συγκόλληση των όψεων σύνθετης ρητίνης (τεχνική bonding) που γίνεται απ’ ευθείας επάνω στην επιφάνεια του σμάλτου χωρίς αυτό να χρειάζεται τρόχισμα, ενισχύει επί πλέον τα δόντια και τα προστατεύει από περαιτέρω φθορά και σπασίματα.

opseis ritinis

Οι ολοκεραμικές στεφάνες – είναι πορσελάνινες θήκες κατασκευασμένες από νέας γενιάς κεραμικά υλικά που προσφέρουν εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα και καλύπτουν ολόκληρο το δόντι. Οι θήκες αποκαθιστούν τη λειτουργία και την αισθητική των δοντιών και είναι ενδεδειγμένες όταν χρειάζεται να αλλαχτούν προϋπάρχουσες θήκες που περιέχουν μέταλλο.

thikes porselanis

Η αισθητική οδοντιατρική στους άνδρες πετυχαίνει μόνο κάνοντας σωστή διάγνωση και εφαρμόζοντας τις κατάλληλες αισθητικές τεχνικές. Το να δημιουργεί  ένας οδοντίατρος ένα χαμόγελο (smile design) που να ταιριάζει στο πρόσωπο ενός άνδρα, απαιτεί επιστημονική κατάρτιση, εμπειρία πολλών ετών, ακόμα και ικανότητες σε καλές τέχνες όπως η ζωγραφική και η γλυπτική. Ανδρικά χαρακτηριστικά που δεσπόζουν όπως η κάτω γνάθος με τις γωνίες ή το σχήμα της μύτης μας καθοδηγούν στο να δημιουργούμε το κατάλληλο σχήμα δοντιών. Για παράδειγμα σε άνδρες με έντονα αρρενωπά στοιχεία ταιριάζουν ιδιαίτερα τα τετράγωνα δόντια ή οι λίγο μεγαλύτεροι σε μήκος κυνόδοντες.

Είναι προφανές ότι η καλή εμφάνιση, ανεξάρτητα από το φύλο, ευνοεί την καριέρα, την προσωπική ευτυχία και ενισχύει την αυτοεκτίμηση. Άτομα που νοιάζονται για την υγεία και την εμφάνισή τους αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την εικόνα τους, και το χαμόγελό τους βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους. Κανείς δεν είναι καταδικασμένος να ζει με ένα άσχημο χαμόγελο που δεν τον εκφράζει. Τώρα πια και οι άνδρες μπορούν περήφανα να επιδεικνύουν ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο και να ζουν μια πιο ολοκληρωμένη, επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή!