Εμφυτεύματα δοντιών και ανύψωση ιγμορείου

Τα εμφυτεύματα δοντιών έχουν φέρει μια πραγματική επανάσταση στη σύγχρονη οδοντιατρική, καθώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δόντια που λείπουν και να διατηρήσουμε την λειτουργία του στόματος και την αισθητική του χαμόγελου.
Τί γίνεται όμως όταν η γνάθος και τα ούλα έχουν υποχωρήσει πολύ και δεν μπορεί να γίνει μια εμφύτευση?
Σημαίνει απαραίτητα οτι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και μια μασέλα είναι αναπόφευκτη?
Όχι απαραίτητα! Χάρη στις σύγχρονες αναγεννητικές τεχνικές αλλά και στα μοντέρνα βιο-υλικά και οστικά υποκατάστατα έχουμε σήμερα την δυνατότητα να αναγεννήσουμε τους ιστούς που έχουν χαθεί και να κάνουμε μια αποκατάσταση του στόματος με εμφυτεύματα δοντιών.

Ειδικά για την άνω γνάθο υπάρχει η τεχνική που ονομάζεται ανύψωση ιγμορείου, με την οποία μπορούμε να αναπλάσουμε την γνάθο και να την επαναφέρουμε στο αρχικό της σχήμα. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορούμε να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα δοντιών στις οπίσθιες περιοχές του στόματος, εκεί που είναι άλλωστε και οι μασητικές δυνάμεις ιδιαίτερα μεγάλες.

Το παρακάτω περιστατικό παρουσίαζε ιδιαίτερες προκλήσεις, καθώς είχαμε προχωρημένη περιοδοντίτιδα, με αποτέλεσμα κάποια δόντια να έχουν μεγάλη κινητικότητα κάποια άλλα να έχουν μετακινηθεί, ενώ μερικά είχαν ήδη πέσει από μόνα τους.

Έπρεπε λοιπόν όχι μόνο να αναπλάσουμε τους χαμένους ιστούς και να αποκαταστήσουμε την λειτουργία και αισθητική του στόματος, αλλά να φροντίσουμε καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας να υπάρχουν δόντια στο στόμα ( έστω και προσωρινά ) καθώς οι επαγγελματικές και οι κοινωνικές υποχρεώσεις δεν επέτρεπαν στον συγκεκριμένο άνθρωπο να μείνει χωρίς δόντια.

Για να το πετύχουμε αυτό κάναμε ένα συνδυασμό από εμφυτεύματα δοντιών με την μέθοδο της άμεσης φόρτισης παράλληλα με την ανάπλαση της γνάθου – ανύψωση ιγμορείου.

Χάρη στα εμφυτεύματα δοντιών και τις τελευταίες εξελίξεις, όπως η άμεση φόρτιση, η ανύψωση ιγμορείου και οι σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης των εμφυτευμάτων, μπορούμε – ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις – να κάνουμε το όνειρο για ένα όμορφο, αρμονικό χαμόγελο πραγματικότητα!