Εμφυτεύματα δοντιών και άμεση φόρτιση.

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια πραγματική επανάσταση της σύγχρονης οδοντιατρικής που μας χαρίζουν σιγουριά, αυτοπεποίθηση και μια καλή ποιότητα ζωής.

Οι πρώτες εφαρμογές με τα εμφυτεύματα δοντιών έγιναν σε αυστηρά επιλεγμένες περιπτώσεις και σε ανθρώπους που είχαν χάσει όλα τους τα δόντια και φορούσαν ολική τεχνητή οδοντοστοιχία.
Η εμφύτευση γινόταν στην πρόσθια περιοχή της κάτω γνάθου και η προσθετική αποκατάσταση δεν διέφερε και πολύ από την αρχική ολική οδοντοστοιχία, μόνο που ήταν απόλυτα σταθερή!
Για πολλά χρόνια τα οδοντικά εμφυτεύματα προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Τόσο όμως η επιστημονική πρόκληση, όσο και η ανάγκη των ανθρώπων για σταθερά δόντια, μας οδήγησε στο να εφαρμόσουμε τα εμφυτεύματα δοντιών σε ένα ευρύτερο φάσμα περιπτώσεων: σε ολική αλλά και σε μερική απώλεια δοντιών της κάτω και της άνω γνάθου, τόσο στις πρόσθιες, όσο και στις οπίσθιες περιοχές του στόματος, ακόμα και για την αντικατάσταση ενός μεμονωμένου δοντιού.

Η ραγδαία πρόοδος της βιο-τεχνολογίας μας επιτρέπει πλέον να κάνουμε μια ειδική επεξεργασία της επιφάνειας των εμφυτευμάτων η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη σταθερότητα και συγκράτηση του εμφυτεύματος στη γνάθο.
Η επεξεργασμένη επιφάνεια έχει παράλληλα και βιολογική δράση, καθώς δεν παραμένει αδρανής, αλλά προσελκύει τα γειτονικά οστικά κύτταρα να προσκολ-ληθούν και να αναπτυχθούν επάνω στο εμφύτευμα.

Στην φωτογραφία βλέπουμε με το μικροσκόπιο σάρωσης ένα σύγχρονο εμφύτευμα και τα οστικά κύτταρα που έχουν ενσωματωθεί στους μικρο-πόρους της επεξεργασμένης επιφάνειας.

 

Τα εμφυτεύματα τελευταίας τεχνολογίας δεν έχουν επομένως μόνο μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής, αλλά διασφαλίζουν την γρηγορότερη και καλύτερη ενσωμάτωση του εμφυτεύματος με τη γνάθο.

Η άλλη σημαντική εξέλιξη βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμε τα σύγχρονα εμφυτεύματα.
Με διάφορες ειδικές τεχνικές μπορούμε κατά την τοποθέτηση να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή αρχική σταθερότητα του εμφυτεύματος. Έχουμε φτάσει μάλιστα στο σημείο να μπορούμε να μετρήσουμε την αρχική σταθερότητα, κάτι πολύ καθοριστικό για την σύγχρονη εμφυτευματολογία.
Τόσο λοιπόν η βιο-ενεργή επιφάνεια των εμφυτευμάτων, όσο και οι εξελιγμένες μέθοδοι τοποθέτησης, μας χάρισαν την πρωτοποριακή τεχνική της άμεσης φόρτισης με εμφυτεύματα δοντιών.

 

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει μια νεανική εμφάνιση και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, δεν είναι πλέον αναγκασμένος να περιμένει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ώσπου να την αποκτήσει.
Με την άμεση φόρτιση των εμφυτευμάτων θα μπορεί μέσα σε λίγη ώρα να αποκτήσει και πάλι τα σταθερά, φυσικά δόντια που πάντα επιθυμούσε.
Η επαναστατική αυτή μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές τους στόματος – στην άνω ή στην κάτω γνάθο – είτε λείπουν μερικά ή όλα τα δόντια, ακόμα και όταν λείπει ένα μεμονωμένο δόντι, αρκεί το εμφύτευμα κατά την τοποθέτηση του να έχει την απαραίτητη σταθερότητα, την οποία βέβαια μετράμε.

Είναι γεγονός ότι τα εμφυτεύματα δοντιών προσφέρουν κάτι περισσότερο από την αντικατάσταση των φυσικών δοντιών που έχουν χαθεί: προσφέρουν και πάλι την δυνατότητα μιας φυσιολογικής, δυναμικής ζωής χωρίς περιορισμούς και ένα χαμόγελο που ακτινοβολεί νεανικότητα και αυτοπεποίθηση.
Με την επαναστατική μέθοδο της άμεσης φόρτισης με εμφυτεύματα δοντιών μπορούμε πλέον μέσα σε λίγη ώρα να αλλάξουμε τη ζωή μας!