Παντρεύεστε; χαμογελάστε παρακαλώ!

Αποκτήστε ένα λαμπερό χαμόγελο για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας!

Η μεγάλη μέρα του γάμου σας πλησιάζει! Έχετε ήδη επιλέξει τα λουλούδια, το χώρο  δεξίωσης, το ολόλευκο νυφικό φόρεμα για εσάς και τα παρανυφάκια. ‘Όλα θα είναι στην εντέλεια. Η μήπως όχι; Νιώθετε έτοιμη να χαμογελάσετε ελεύθερα και να φωτογραφηθείτε την πιο σημαντική ημέρα της ζωής σας; Μήπως το λαμπερό χαμόγελο είναι απαραίτητο αξεσουάρ για την ημέρα του γάμου;

Μπορεί  η τελετή και η δεξίωση να διαρκούν μόνο μια μέρα, όμως οι φωτογραφίες θα σας συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή. Γι’ αυτό θα πρέπει η νύφη να έχει μια λαμπερή εμφάνιση και ένα ωραίο χαμόγελο, που να φανερώνει την ευτυχία της ημέρας αυτής.

 

Με το σύντομο αυτό τέστ μπορείτε να διαπιστώσετε αν το χαμόγελό σας χρειάζεται αισθητική βελτίωση:

  1. Αποφεύγετε τις φωτογραφίες;
  2. Έχετε κενά ανάμεσα στα δόντια που σας ενοχλούν;
  3. Είναι τα δόντια σας στραβά ή φθαρμένα;
  4. Είναι τα δόντια σας κίτρινα ή έχουν στίγματα;
  5. Έχετε μικρά δόντια και δείχνετε πολύ ούλο όταν χαμογελάτε;
  6. Τα δόντια σας προσθέτουν χρόνια στην ηλικία σας;
  7. Κρύβετε με το χέρι το στόμα σας όταν μιλάτε ή χαμογελάτε;
  8. Έχετε ποτέ επιθυμήσει το χαμόγελο κάποιου άλλου;

Αν έχετε απαντήσει με «ναι» σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε ήδη βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στο χαμόγελο που πάντα επιθυμούσατε. Ο γάμος σας είναι η ιδανική αφορμή για να το αποκτήσετε! Μιλήστε με τον οδοντίατρο για τα σημεία στο χαμόγελό σας που σας ενοχλούν και ενημερωθείτε για όλες τις πιθανές θεραπείες.

 

Πώς μπορεί η αισθητική οδοντιατρική να αλλάξει το χαμόγελό σας;

Συνήθως η πρώτη επιλογή είναι οι επικαλύψεις από σύνθετες ρητίνες. Είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται σε δόντια που έχουν σπασίματα, στίγματα ή κενά ανάμεσά τους. Η γρήγορη αυτή διαδικασία δεν απαιτεί να τροχιστούν τα δόντια, απλά επικολλάται επάνω τους ένα υλικό στο φυσικό τους χρώμα.

 

Πολλοί μελλόνυμφοι επιλέγουν επίσης τις όψεις πορσελάνης. Αυτές οι λεπτές αλλά πολύ ανθεκτικές, εξατομικευμένες φλοίδες πορσελάνης, επικολλώνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και βελτιώνουν το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα τους, αφού καλύπτουν σπασίματα, στίγματα, και γεμίζουν τα κενά ανάμεσά τους.

 

Η πιο ολοκληρωμένη θεραπεία είναι οι θήκες πορσελάνης, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το δόντι επιτυγχάνοντας κορυφαία αισθητική απόδοση. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται όταν οι όψεις πορσελάνης δεν μπορούν να καλύψουν τα αισθητικά ελαττώματα, ή όταν χρειάζεται να αντικατασταθούν παλιές θήκες.

Παρατηρούμε σε κάποιους ανθρώπους όταν χαμογελούν, ότι τα δόντια τους φαίνονται πολύ μικρά σε σχέση με τα ούλα τους, και αυτό τους κάνει πολλές φορές να αισθάνονται αμήχανα. Λύση στο πρόβλημα αυτό φέρνει η περιοδοντική ουλοπλαστική, μια «γλυπτική» των ούλων που μπορεί να αναβαθμίσει πολύ την εμφάνιση των δοντιών, αλλάζοντας εύκολα, μέσα σε μια επίσκεψη, την αναλογία των ούλων σε σχέση με τα δόντια. Πρόκειται για μια λεπτεπίλεπτη, ανώδυνη τεχνική, που κυριολεκτικά μεταμορφώνει τα δόντια, τα κάνει να φαίνονται απόλυτα φυσικά, να ταιριάζουν αρμονικά με τα χείλη και το πρόσωπο, ενώ τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και θα τα απολαμβάνετε για μια ζωή.

 

θέλετε να ισιώσετε τα δόντια σας ή να κλείσετε τα κενά ανάμεσά τους, υπάρχουν τα γρήγορα σιδεράκια για ενήλικες, τα οποία μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες διορθώνουν τη θέση των δοντιών, γρήγορα και ανώδυνα.

 

 

 

 

 

Παρ’ όλο που η τεχνολογία τους έχει εξελιχθεί πολύ, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά μέσα σε μια νύχτα. Αρχίστε λοιπόν έγκαιρα.

Ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι πλέον ένα άπιαστο όνειρο αλλά πραγματικότητα. Αλλάξτε λοιπόν χαμόγελο…γιατί σας αξίζει να λάμπετε την ημέρα του γάμου σας!

 

Όλγα Παπασωτηρίου, Dr.med.dent., M.S.D.