Θεραπεία της Δυσλειτουργίας της Αρθρωσης

Η θεραπεία της δυσλειτουργίας της αρθρωσης, χωρίζεται σε δύο Φάσεις: Στόχος της πρώτης Φάσης της θεραπείας είναι να εξαλείψουμε τα έντονα σημάδια πόνου και τους μυϊκούς σπασμούς, και αν είναι δυνατόν να αναστρέψουμε την μετατόπιση του δίσκου.

Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε έναν ενδοστοματικό νάρθηκα: ένα ειδικό μασελάκι από εύπλαστο υλικό, το οποίο έχει απόλυτη εφαρμογή με τα δόντια και είναι σχεδόν αόρατο, καθώς είναι κατασκευασμένο από διαφανές υλικό.

 

Ο ενδοστοματικός νάρθηκας έχει καταπραϋντική δράση, καθώς προστατεύει τα δόντια από τραυματογόνες παρεμβολές, και δίνει την ευκαιρία στους μύες να χαλαρώσουν και να απελευθερωθούν από τον σπασμό.

 

Ο ενδοστοματικός νάρθηκας φοριέται κατά κανόνα στον ύπνο ( όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις κινήσεις και τις πιέσεις που ασκεί η γνάθος ) και γι’ αυτό έχει διεθνώς την ονομασία night guard

 

Στόχος της δεύτερης Φάσης της θεραπείας είναι να αποκαταστήσουμε την σύγκλειση ( τις επαφές δηλαδή των δοντιών μεταξύ τους ) έτσι ώστε να βρίσκεται σε αρμονία με την λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους: με την εξάλειψη των παρεμβολών στη σύγκλειση, με την προσθετική, αποκατάσταση των δοντιών που λείπουν με την ορθοδοντική μετακίνηση κάποιων δοντιών κλπ.

«Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι η άρθρωση θα μπορούσε να μου επηρεάσει τόσο τη ζωή. Ούτε που θα πήγαινε ο νους μου ότι υπάρχει κάτι τέτοιο! Τώρα νοιώθω πολύ πιο ελεύθερη και χαλαρή...»

Ειρήνη

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης είναι σημαντικό να φοριέται ο ενδοστοματικός νάρθηκας , ειδικά σε περιόδους έξαρσης των συμπτωμάτων, έτσι ώστε να διατηρήσουμε την αρμονική λειτουργία του Στοματο-Γναθικού Συστήματος

Μην αφήσετε την Δυσλειτουργία της Άρθρωσης να σας χαλάσει το κέφι για ζωή!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας