Ανυψωση Ιγμορειου

Η ανυψωση ιγμορειου – sinus lift είναι μια σύγχρονη, επαναστατική μέθοδος που μας επιτρέπει να αναγεννήσουμε το κόκαλο στις πλάγιες περιοχές της άνω γνάθου , έτσι ώστε  να είναι δυνατή μια σταθερή αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών.

Πως γίνεται μια ανυψωση ιγμορειου;

Η ανυψωση ιγμορειου – sinus lift είναι ίσως η πιο ανώδυνη και ελαφριά τεχνική ανάπλασης της ελλειμματικής γνάθου.
Γίνεται με τοπική αναισθησία στην περιοχή που θέλουμε να αναγεννήσουμε το οστό. Αρχικά γίνεται η προετοιμασία της περιοχής, όπου με προσεκτικούς χειρισμούς δημιουργούμε επαρκή χώρο στο ιγμόρειο, για να δεχθεί το μόσχευμα. Στη συνέχεια τοποθετούμε το οστικό μόσχευμα στην κοιλότητα που έχουμε δημιουργήσει.
Με την ανυψωση ιγμορειου ουσιαστικά διορθώνουμε το σχήμα και το μέγεθος της γνάθου για την μελλοντική εμφύτευση. Τέλος κλείνουμε την περιοχή και μπορεί να χρειαστεί να προστατεύσουμε το μόσχευμα με μια αναγεννητική μεμβράνη.

Ανυψωση ιγμορειου και βιο-υλικά

Η ανυψωση ιγμορειου – sinus lift έγινε πολύ πιο απλή και ανώδυνη χάρη στην εξέλιξη των οστικών μοσχευμάτων
Ας μην ξεχνάμε ότι στα πρώτα χρόνια εφαρμογής της τεχνικής της ανυψωσης ιγμορειου δεν είχαμε αξιόπιστα οστικά μοσχεύματα και έπρεπε να πάρουμε οστικό μόσχευμα από τον ίδιο τον ασθενή.
Αυτό σήμαινε ότι παλαιότερα σε μια ανυψωση ιγμορειου – sinus lift έπρεπε εκτός από το ιγμόρειο να επέμβουμε και στη γνάθο για να πάρουμε οστό.

Τα σύγχρονα οστικά μοσχεύματα έχουν εξαιρετικές βιολογικές ιδιότητες, καθώς σαν μαγνήτης προσελκύουν τα κύτταρα επούλωσης του οργανισμού, τα οποία συμμετέχουν ενεργά στην ανάπλαση της γνάθου.

Έτσι σε μια ανυψωση ιγμορειου δεν χρειάζεται πλέον να κάνουμε διπλή επέμβαση για να συλλέξουμε το οστικό μόσχευμα, γλιτώνοντας έτσι πόνο και ταλαιπωρία!

anypsosi-igmoreiou-1

Mια άλλη σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας σε μια ανυψωση ιγμορειου είναι οι νέες αναγεννητικές μεμβράνες από κολλαγόνο ή άλλα βιο-υλικά.
Αυτές έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι αφού ολοκληρωθεί η δράση τους, απορροφώνται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.

Με αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε μια ακόμη επέμβαση για την αφαίρεση της μεμβράνης, γεγονός που κάνει την θεραπεία με την ανυψωση ιγμορειου ακόμα πιο απλή.

«Ήμουν απελπισμένη… όλοι μου έλεγαν ότι η γνάθος είχε απορροφηθεί πολύ και δεν σήκωνε εμφυτεύματα. Εγώ δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να φορέσω μασέλα.
Χάρη στις σύγχρονες αναγεννητικές μεθόδους απολαμβάνω τα όμορφα, σταθερά μου δόντια.
Μασώ και χαμογελώ ξένοιαστα»!

Τούλα Κ.

Ανυψωση ιγμορειου και αποκατάσταση

Στα πλαίσια μιας θεραπείας με μια ανυψωση ιγμορειου είναι σημαντικό να τηρήσουμε τους χρόνους επούλωσης σε κάθε στάδιο. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δώσουμε χρόνο ώστε να ωριμάσει το οστικό μόσχευμα και να ολοκληρωθεί η αναγέννηση του νέου οστού στο ιγμόρειο.

Στο επόμενο στάδιο, όπου θα τοποθετήσουμε τα εμφυτευματα δοντιων, θα πρέπει και πάλι να τηρήσουμε τον χρόνο επούλωσης, ώστε τα εμφυτευματα να ενσωματωθούν και να αποτελέσουν σταθερά στηρίγματα για τα μελλοντικά, σταθερά δόντια.

Ανυψωση ιγμορειου – Πλεονεκτήματα

Η ανυψωση ιγμορειου έχει φέρει αλλάξει τελείως τον τρόπο που θα προγραμματίσουμε μια εμφυτευση, καθώς είμαστε πλέον σε θέση να διορθώσουμε μια υπολειμματική γνάθο και να δημιουργήσουμε ιδανικές συνθήκες για μια αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων!

Η ανυψωση ιγμορειου – sinus lift είναι μια σύγχρονη,  επαναστατική καινοτομία, που έδωσε σε πολλούς ανθρώπους  την δυνατότητα να αποφύγουν μια κινητή οδοντοστοιχια και να απολαμβάνουν ξένοιαστα την κάθε ημέρα με τα σίγουρα, σταθερά τους δόντια!

anypsosi-igmoreiou-6

.

Αναγεννήστε το όνειρο
για όμορφα, σταθερά δόντια!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας