Αναπλαση Γναθου

Η αναπλαση γναθου είναι μια σύγχρονη, επαναστατική τεχνική που μας επιτρέπει να αναγεννήσουμε τους σκληρούς ιστούς, και να αποκαταστήσουμε το σχήμα και την λειτουργία της γνάθου.

Αναπλαση γναθου – Αίτια και ενδείξεις

Η αναπλαση γνάθου είναι ένα πολύτιμο βοήθημα της σύγχρονης οδοντιατρικής, σε περίπτωση που έχουμε μια σημαντική απώλεια οστού.
Υπάρχουν διάφορα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σημαντικό οστικό έλλειμμα: μια μεγάλη χρόνια φλεγμονή, ή μια εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση – όπως η αφαίρεση ενός έγκλειστου δοντιού, ή μιας κύστης.
Επίσης, όταν μετά από ένα ατύχημα χαθούν τα δόντια και μαζί τους και μέρος του οστού που τα περιβάλλει,  τότε μπορεί να προκύψει ένα σημαντικό οστικό έλλειμμα, το οποίο θα πρέπει να διορθώσουμε με μια αναπλαση γναθου.

Αναπλαση γναθου και προσθετική δοντιων

Η αναπλαση γναθου μας βοηθά να διορθώσουμε τις οστικές βλάβες και να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό σχήμα των ούλων στα πλαίσια μιας προσθετικής αποκατάστασης.
Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί όταν θέλουμε να αναγεννήσουμε τους ιστούς σε ένα μεμονωμένο δόντι,

αναγεννηση οστου, αναπλαση γναθου , οστικο μοσχευμα , εμφυτευματα δοντιων, εμφυτευση, emfyteymata dontion, Alexandros Papasotiriou, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου

Αναπλαση γναθου σε ένα δόντι

Ή όταν η οστική βλάβη είναι πιο εκτεταμένη.

αναπλαση γναθου, αναγεννηση γναθου, οστικη αναγεννηση, οστικη αναπλαση

Αναπλαση γναθου σε περισσότερα δόντια

Όταν η βλάβη είναι ιδιαίτερα μεγάλη, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο οστικό μόσχευμα, ώστε να συμπληρώσουμε το έλλειμμα και να αποκαταστήσουμε το αρχικό σχήμα της γνάθου.

«Είχα ξεχάσει πως γελάνε.... Τόσα χρόνια βασανιζόμουν με όσα δόντια μου είχαν απομείνει. Τα ούλα μου είχαν υποχωρήσει και δεν ήθελα να βάλω οδοντοστοιχία.
Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές, αναγεννήσαμε την γνάθο έτσι, ώστε να δεχτεί τα εμφυτεύματα. Επιτέλους, απέκτησα και πάλι όμορφα, σταθερά δόντια! Πετάω από την χαρά μου…»

Μαρία

Αναπλαση γναθου και εμφυτευματα δοντιων

Τα εμφυτευματα δοντιων είναι μια πολύτιμη βοήθεια, αρκεί η γνάθος να έχει το απαραίτητο σχήμα και μέγεθος.
Όμως ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, όπου η γνάθος έχει απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό, είμαστε σε θέση να αναγεννήσουμε τους χαμένους ιστούς.

αναπλαση γναθου , οστικο μοσχευμα , αναγεννηση οστου, εμφυτευματα δοντιων, εμφυτευση, emfyteymata dontion, Alexandros Papasotiriou, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου

Αναπλαση γναθου & Εμφυτευματα δοντιων

Χάρη στην οστικη αναπλαση μπορούμε να αναγεννήσουμε τους ιστούς της γνάθου έτσι ώστε μια προσθετική αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων να έχει γερά και ασφαλή θεμέλια.

Αναπλαση γναθου και αισθητική

Η αναπλαση της γναθου είναι πολλές φορές απαραίτητη όχι μόνο για να είναι εφικτή μια εμφύτευση.
Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου σε μια γνάθο, υπάρχει μικρού βαθμού απώλεια οστού ( άρα υπάρχει αρκετό κόκαλο για μια εμφύτευση), και παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να κάνουμε οστικη αναπλαση, όχι για λειτουργικούς, αλλά για αισθητικούς λόγους.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα ούλα συγκρατούνται και υποστηρίζονται από το οστό της γνάθου – ειδικά στην πρόσθια και εμφανή πλευρά.
Όταν υπάρχει ένα οστικό έλλειμμα, τα ούλα ακολουθούν τη θέση του οστού και είναι πιο ψηλά.
Με την αναπλαση οστου διορθώνουμε τη βλάβη και έτσι τα ούλα αποκτούν και πάλι την αρχική, φυσιολογική τους θέση.

αναπλαση γναθου, αναγεννηση γναθου, οστικη αναγεννηση, οστικη αναπλαση

Αναπλαση γναθου & εμφυτεύματα δοντιων – Αισθητικές αποκαταστάσεις

Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορούμε να συνδυάσουμε την οστικη αναπλαση με τις αισθητικες αναγεννητικές τεχνικές της περιοδοντολογίας, έτσι ώστε μια αποκατάσταση με μια γέφυρα ή με εμφυτεύματα δοντιών να είναι απόλυτα φυσική και να μην διαφέρει από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια!

 

 anaplasi-gnathou-6

 .

Χτίστε τις βάσεις για ένα… αρμονικό χαμόγελο!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας