Αφαίρεση Κύστεων

Οι κύστεις είναι παθολογικές κοιλότητες οι οποίες περιέχουν υγρό,  κύτταρα και άλλες ουσίες και περιβάλλονται από ένα ανθεκτικό τοίχωμα. Συνήθως αναπτύσσονται στην άκρη του δοντιού, στην περιοχή του ακρορριζίου,  είτε λόγω φλεγμονής του νεύρου, είτε από ερεθισμό κάποιων υπολειμματικών κυττάρων που υπάρχουν κοντά στα δόντια.

Οι κύστεις αναπτύσσονται χωρίς πόνο ή άλλα συμπτώματα και γίνονται αντιληπτές μόνο όταν αποκτήσουν μεγάλο μέγεθος με αποτέλεσμα να προβάλλουν σαν μπαλάκι κάτω από τον βλεννογόνο του στόματος, είτε εάν επιμολυνθούν και προκαλέσουν φλεγμονή και απόστημα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που, οι περισσότερες κύστεις αποτελούν τυχαίο εύρημα σε ένα οδοντιατρικό έλεγχο ή στις ακτινογραφίες των γνάθων.

Το δυσάρεστο είναι ότι η κύστη αυξάνεται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να προκαλέσει σταδιακή καταστροφή του οστού, αλλά και των παρακείμενων δοντιών. Αυτός είναι και ο λόγος που μια κύστη θα πρέπει να την αφαιρέσουμε το συντομότερο δυνατό.

Χάρη στις σύγχρονες αναπλαστικές τεχνικές μπορούμε παράλληλα με την αφαίρεση της κύστης να αναγεννήσουμε και τους κατεστραμμένους ιστούς της γνάθου. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε την βλάβη και να επαναφέρουμε τη γνάθο στο αρχικό, φυσιολογικό της σχήμα.

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας