Γεφυρα Δοντιων

Η γεφυρα δοντιων είναι μια δοκιμασμένη και πολύ διαδεδομένη μέθοδος, που μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε κάποια κατεστραμμένα δόντια ή να αντικαταστήσουμε κάποιο ή κάποια δόντια που έχουν χαθεί. Με αυτό τον τρόπο είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του στόματος διατηρήσουμε την αισθητική του χαμόγελου και του προσώπου αναλλοίωτη!

Αν σας λείπουν ήδη ορισμένα δόντια, ή αν παρ’ όλες τις προσπάθειες κάποιο ή κάποια δόντια θα πρέπει να εξαχθούν , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ζήσετε με κενά στο στόμα σας. Υπάρχει πάντα η λύση με μια σταθερή γεφυρα δοντιων!

Πως γίνεται μια γεφυρα δοντιων;

Μια γεφυρα δοντιων στηρίζεται στα διπλανά δόντια, που θα πρέπει πρώτα να τροχιστούν, ενώ το κενό καλύπτεται με ένα πρόσθετο, τεχνητό δόντι.

γεφυρα δοντιων , προσθετικη δοντιων, προσθετολογος, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, Alexandros Papasotiriou

Γεφυρα δοντιων – Προετοιμασία και τοποθέτηση

Oι οδοντιατρικές πορσελάνες νέας γενιάς έχουν μηχανικές και οπτικές ιδιότητες ίδιες με αυτές των φυσικών δοντιών και μας επιτρέπουν να κατασκευάσουμε μια γεφυρα δοντιωνη οποία να μην ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα δόντια!

 

«Από μικρός θυμάμαι να είμαι συνεχώς στον οδοντίατρο... Τα δόντια μου δεν είχαν καλή πάστα και χαλάγαν συνεχώς. Κάθε λίγο και λιγάκι και από ένα σφράγισμα. Ήρθε όμως κάποια στιγμή όπου δεν πήγαινε άλλο… Με τη γεφυρα δοντιων δεν κλείσαμε μόνο τα κενά, αλλά προστατεύσαμε και τα υπόλοιπα δόντια. Επιτέλους μασώ άνετα και χαμογελώ και πάλι άφοβα...»

Περικλής A.

Γεφυρα δοντιων – Ενδείξεις

Μια σταθερή γεφυρα δοντιων μπορεί με απόλυτη φυσικότητα να καλύψει ένα κενό στην πρόσθια περιοχή,

 

cl-1

ή να αναπληρώσει τα χαμένα δόντια στην οπίσθια περιοχή του στόματος.

γεφυρα δοντιων , θηκη δοντιων , χαμογελο , προσθετικη δοντιων, προσθετολογος, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, Alexandros Papasotiriou

Γεφυρα δοντιων – Πλάγια περιοχή

Μια γεφυρα δοντιων μπορεί να καλύψει το κενό ενός μεμονωμένου δοντιού, ή και περισσότερων δοντιών, ενώ σε προχωρημένες περιπτώσεις μπορεί να αποκαταστήσει και ολόκληρη την άνω ή κάτω γνάθο.

Γεφυρα δοντιων - Αποκατάσταση όλων των δοντιών

Γεφυρα δοντιων – Αποκατάσταση όλων των δοντιών

Με μια  σταθερη γεφυρα δοντιων μπορούμε να αναπληρώσουμε τα δόντια που έχουν χαθεί, αρκεί τα δόντια -στηρίγματα να είναι αρκετά σταθερά ώστε να ανταποκριθούν στις μασητικές και λειτουργικές πιέσεις.

Αν τα δόντια-στηρίγματα έχουν προσβληθεί από την περιοδοντίτιδα, τότε θα πρέπει να προηγηθεί η περιοδοντική θεραπεία, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την στήριξη των δοντιών και να διασφαλίσουμε την καλή λειτουργία και πρόγνωση της αποκατάστασης.

Γεφυρα Δοντιων και εμφυτευματα

Πολλές φορές θα πρέπει να συνδυάσουμε σε μια σταθερη γεφυρα δοντιων, στηρίγματα που είναι φυσικά δόντια με κάποια εμφυτευματα δοντιων, που είναι ουσιαστικά τεχνητά στηρίγματα. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε τα θεμέλια της αποκατάστασης και επιτυγχάνουμε μια καλύτερη κατανομή της στήριξης και της κατανομής των μασητικών δυνάμεων.

γεφυρα δοντιων, προσθετική, αποκατάσταση

Γεφυρα δοντων – ολική αποκατάσταση με τη βοήθεια οδοντικών εμφυτευμάτων

Η γεφυρα δοντιων είναι ένας σίγουρος και διαδεδομένος τρόπος ώστε να αντικαταστήσουμε τα δόντια που λείπουν και αποκαταστήσουμε την λειτουργία του στόματος και αισθητική του χαμόγελου.

gefyra-dontion-6.jpg

 

Με ενα όμορφο χαμόγελο η ζωή είναι πιο ωραία!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας