Θεραπεία Περιοδοντιτιδας

Η θεραπεια της περιοδοντιτιδας ξεκινά με τη σωστή εκτίμηση της κατάστασης. Είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε κλινικά σημάδια όπως η φλεγμονή και  η αιμορραγία των ούλων, όπως επίσης και η πιθανή κινητικότητα ή η αλλαγή της θέσης των δοντιών στο στόμα.

Για την αποτελεσματική θεραπεια της περιοδοντιτιδας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποτυπώσουμε την κατάσταση των ούλων και των περιοδοντικών θυλάκων.

θεραπεια ουλιτιδας , θεραπεια περιοδοντιτιδας, περιοδοντικη θεραπεια , Περιοδοντιτιδα , ουλιτιδα , oulitida , periodontitida, κακοσμια στοματος , στοματικη υγιεινη , περιοδοντολογος, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, Alexandros Papasotiriou

Περιοδοντική Θεραπεία – Ηλεκτρονικό περιοδοντόγραμμα

Αυτό γίνεται με το περιοδοντόγραμμα, την μέτρηση δηλαδή του βάθους των περιοδοντικών θυλάκων, των υφιζήσεων, κ.λ.π.
Πολύτιμο βοήθημα αποτελεί μια καινοτομία της σύγχρονης τεχνολογίας, το ηλεκτρονικό περιοδοντόγραμμα, που μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μετρήσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, τις οποίες μπορούμε να συγκρίνουμε  και να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη των ούλων κατά την θεραπεία της περιοδοντιτιδας.

 

«Όταν έμαθα ότι έπασχα από περιοδοντιτιδα έπαθα μεγάλο σοκ. Συνειδητοποίηση ότι παραλίγο να χάσω τα δόντια μου! Και δεν είχα καταλάβει τίποτα, μόνο λίγο αίμα στο μαξιλάρι... !»

Ιωάννα Κ.

Πως γίνεται η θεραπεια της περιοδοντιτιδας;

Το πρώτο βήμα για την θεραπεια της ουλιτιδας και της περιοδοντιτιδας είναι να σταματήσουμε την καταστροφική δράση της περιοδοντικής νόσου. Θα πρέπει δηλαδή ν’ απομακρύνουμε την πέτρα, τις τοξίνες και τα μικρόβια που είναι προσκολλημένα στην επιφάνεια της ρίζας.
Αυτό επιτυγχάνεται με μια τεχνική που ονομάζεται ριζική απόξεση, για την οποία είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών εργαλείων και οι εξειδικευμένες γνώσεις και η εμπειρία που έχει ένας περιοδοντολόγος.
Στην πρώτη λοιπόν φάση της περιοδοντικής θεραπείας αφαιρούμε όλους τους νοσογόνους παράγοντες και δίνουμε την ευκαιρία στους περιοδοντικούς ιστούς να ανακάμψουν από τη χρόνια φλεγμονή και να επουλωθούν.
Το δυσάρεστο είναι ότι η περιοδοντίτιδα αφήνει και μόνιμες βλάβες στους περιοδοντικούς ιστούς και στο κόκαλο της γνάθου που συγκρατεί και στηρίζει τα δόντια.

Θεραπεια περιοδοντιτιδας & Ανάπλαση

Το δεύτερο βήμα για την θεραπεία της περιοδοντίτιδας είναι να διορθώσουμε τις βλάβες που έχουν δημιουργηθεί, ειδικά όταν η περιοδοντική νόσος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Με τις σύγχρονες αναπλαστικές τεχνικές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας μπορούμε στα πλαίσια της περιοδοντικής θεραπείας να εξαλείψουμε τους περιοδοντικούς θυλάκους.
Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, μπορούμε ν’ αναγεννήσουμε τους χαμένους περιοδοντικούς ιστούς ( με την κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση ), ενισχύοντας έτσι και πάλι τη στήριξη των δοντιών.

θεραπεια περιοδοντιτιδας, περιοδοτιτιδα, ουλιτιδα

Θεραπεία περιοδοντίτιδας – Αναγέννηση ιστών

Η θεραπεια της περιοδοντίτιδας δεν τελειώνει όμως εδώ! Παράλληλα με την σχολαστική στοματικη υγιεινη και το καλό βούρτσισμα, πολύτιμη βοήθεια είναι και κάποια πρόσθετα μέσα όπως τα μεσοδόντια βουρτσάκια ή άλλες εξειδικευμένες οδοντόβουρτσες, που αποτελούν συμπλήρωμα της θεραπείας.
Επίσης θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον περιοδοντολόγο σχολαστικός έλεγχος και περιοδοντικός καθαρισμός. Με ένα ετήσιο ηλεκτρονικό περιοδοντόγραμμα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία των ούλων μετά την περιοδοντική θεραπεία και να προλάβουμε εγκαίρως μια πιθανή επανεμφάνιση της περιοδοντιτιδας.

Περιοδοντικη θεραπεια – πλεονεκτήματα

Χάρη στην περιοδοντική θεραπεία μπορούμε να θεραπεύσουμε την ουλιτιδα και την περιοδοντιτιδα. Εκτός από το ότι σώζουμε τα δόντια μας αποκτούμε και μια πολύ καλύτερη αίσθηση για το στόμα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοδοντικη θεραπεια είναι ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσουμε την κακοσμία του στόματος!

θεραπεια ουλιτιδας ,θεραπεία περιοδονιτιδας, περιοδοντικη θεραπεια , Περιοδοντιτιδα , ουλιτιδα , κακοσμια στοματος , στοματικη υγιεινη , oulitida , periodontitida, περιοδοντολογος, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου, Alexandros Papasotiriou

Ας καταπολεμήσουμε την περιοδοντική νόσο! Μαζί μπορούμε …

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας