Αισθητική Περιοδοντολογία

Ένας περιοδοντολόγος διαθέτει τις γνώσεις και εμπειρία, για να θεραπεύει εκτός από την περιοδονιτιδα και ένα ευρύτερο φάσμα προβλημάτων που έχουν σχέση με την αισθητική των  δοντιών ή μιας μελλοντικής αποκατάστασης.

Κάλυψη υφιζήσεων

Οι υφιζήσεις , η υποχώρηση δηλαδή των ούλων , είναι ένα εύρημα που συναντάμε αρκετά συχνά, σε κατά τα άλλα απολύτως υγιή στόματα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Λόγω της υποχώρησης των ούλων, τα δόντια μπορεί να είναι ευαίσθητα και να φαίνονται αφύσικα μακριά.

Με τις σύγχρονες αισθητικές περιοδοντικές τεχνικές μπορούμε να αναπλάσουμε τους χαμένους ιστούς και να καλύψουμε το απογυμνωμένο τμήμα του δοντιού, αποκαθιστώντας έτσι το φυσικό και αρμονικό σχήμα των ούλων.

Ανάπλαση της γνάθου

Μια ατροφική, απορροφημένη γνάθος μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, ή μιας χρόνιας τοπικής φλεγμονής. Εάν δεν διορθωθεί πρώτα η ατροφική περιοχή, κάθε προσπάθεια για αναπλήρωση των χαμένων δοντιών είναι καταδικασμένη να είναι αφύσικη και αντιαισθητική.

Η σύγχρονη Περιοδοντολογία μας δίνει την δυνατότητα να αναγεννήσουμε τους χαμένους ιστούς και να αποδώσουμε στην γνάθο το αρχικό, υγιές σχήμα και μέγεθος. Με την κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση μπορούμε να αναπλάσουμε το χαμένο κόκκαλο, ενώ με μόσχευμα συνδετικού οστού ή άλλες αναπλαστικές τεχνικές μπορούμε να αναγενήσουμε τα ούλα.

Χάρη στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ιστικής αναγέννησης είμαστε πλέον σε θέση να πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα καθώς οι αποκαταστάσεις είναι απόλυτα φυσικές και δεν μαρτυρούν τίποτα από την αρχική δυσμορφία.

Αισθητικές επεμβάσεις σε εμφυτεύματα δοντιών

Ένας σημαντικός κλάδος της περιοδοντολογίας είναι η αντικατάσταση των χαμένων δοντιών με εμφυτευματα δοντιων. Χάρη στις αισθητικές αναγεννητικές τεχνικές μπορούμε να αναπλάσουμε τα ούλα γύρω απο τα εμφυτευματα με τόσο φυσικό τρόπο, ώστε τα εμφυτεύματα να μην ξεχωρίζουν σε τίποτα από τα φυσικά μας δόντια!

Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε ανάμεσα στα φυσικά δόντια και ένα εμφύτευμα. Μπορείτε να πείτε με σιγουριά ποια είναι τα φυσικά δόντια και ποιο είναι το εμφύτευμα?

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας