Περιοδοντολογία

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο έχει βρει  εφαρμογή σε πολλούς τομείς της οδοντιατρικής, και η ειδικότητα της περιοδοντολογίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση!

Ένας σημαντικός τομέας της περιοδοντολογίας  είναι η αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων είτε στα φυσικά δόντια είτε στα εμφυτεύματα δοντιών.

Χάρη στο μικροσκόπιο αναπτύχθηκε μια εντελών νέα γενιά από ειδικά μικροσκοπικά εργαλεία και υλικά. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι πλέον έχουμε στη διάθεσή μας ράμματα, τα οποία είναι σχεδόν αόρατα στο γυμνό μάτι, καθώς είναι λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα!

Η πρόοδος σε αυτό τον τομέα είναι εντυπωσιακή, αν αναλογιστολυμε οτι η βελόνα που χρησιμοποιούμε για τις μικροχειρουργικές επεμβάσεις είναι λίγο μεγαλύτερη από το κεφάλι μια καρφίτσας!

Όμως το οδοντιατρικό μικροσκόπιο δεν βελτίωσε μόνο τα υλικά και την τεχνολογία, αλλά και εμάς τους ίδιους! Έχει πλέον αποδειχθεί ότι και οι κινήσεις και χειρισμοί του ανθρώπινου χεριού είναι πολύ πιο λεπτεπίλεπτοι και ελεγχόμενοι όταν το μάτι λειτουργεί με μικροσκοπική μεγέθυνση.
Χάρη στην μικροσκοπική περιοδοντολογία  μπορούμε και επιτυγχάνουμε εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα τόσο με τα φυσικά δόντια, όπως σε περιπτώσεις  υφιζήσεων ( δηλαδή υποχώρησης των ούλων ) τόσο στην άνω,

 

όσο και στην κάτω γνάθο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά του οδοντιατρικού μικροσκοπίου όταν κάνουμε μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών, ειδικά όταν πρόσθια περιοχή, όπου η αισθητική είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Χάρη στη μικροσκοπική περιοδοντολογία είμαστε πλέον σε θέση να αποκαθιστούμε ένα χαμένο δόντι με τόσο φυσικό τρόπο, ώστε αυτό αυτό να μην ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

εμφύτευμα, λεύκανση δοντιών, όψεις ρητίνης

εμφύτευμα, λεύκανση δοντιών, όψεις ρητίνης

Εκτός όμως από τα εξαιρετικά αποτελέσματα, το οδοντιατρικό μικροσκόπιο έχει και ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα: καθώς οι αισθητικές επεμβάσεις γίνονται πλέον με πολύ πιο ατραυματικό τρόπο, περιορίζεται η κάκωση των ιστών στο ελάχιστο. Αυτό σημαίνει ότι και όλη η διαδικασία είναι σημαντικά πιο ανώδυνη, ενώ η επούλωση ολοκληρώνεται ταχύτερα!

 

 

Η λεπτομέρεια... κάνει τη διαφορά!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας