Απονευρωση

Η απονευρωση έχει πιθανότατα τη χειρότερη φήμη απ’ όλες τις θεραπείες στην οδοντιατρική. Όμως υπάρχουν καλά νέα! Το μικροσκόπιο μες επιτρέπει να κάνουμε μια ενδοδοντική θεραπεία ( απονευρωση) με μεγάλη ακρίβεια και το βασικότερο χωρίς πόνο και ταλαιπωρία. Η κύρια αιτία της ταλαιπωρίας και του πόνου που συνόδευε μια απονεύρωση ήταν το γεγονός ότι θεραπεύαμε όσα βλέπαμε με τα μάτια μας. Τα πολύ μικρά – κρυμμένα τμήματα του νεύρου έμεναν αθεράπευτα και έτσι ( παρά την θεραπεία) ο πόνος συνεχιζόταν.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση πια την επανάσταση που έφερε το οδοντιατρικό μικροσκόπιο στην ενδοδοντία είναι στην θεραπεία του πρώτου γομφίου (τραπεζίτη ) της άνω γνάθου, όπου για χρόνια πιστεύαμε ότι έχει τρεις ριζικούς σωλήνες, και σε σπάνιες περιπτώσεις 4. Σήμερα, χάρη στο μικροσκόπιο, γνωρίζουμε ότι σχεδόν πάντα υπάρχει και 4ος ριζικός σωλήνας, ενώ πολλές φορές υπάρχει και 5ος!

 

Μικροσκοπική οδοντιατρική σημαίνει σημασία στη λεπτομέρεια!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας