Εμφυτευματα Δοντιων

Τα εμφυτευματα δοντιων είναι μια σύγχρονη, επαναστατική μέθοδος, καθώς με μια εμφυτευση μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αισθητική και λειτουργία του στόματος όταν έχουν χαθεί ένα, περισσότερα ή όλα τα δόντια.

Εμφυτευματα δοντιων

Εμφυτευματα δοντιων

Τα εμφυτεύματα δοντιων είναι τεχνητά στηρίγματα με σχήμα και διαστάσεις παρόμοιες με τη ρίζα των φυσικών δοντιών και τοποθετούνται στη γνάθο στα σημεία όπου έχουν χαθεί τα φυσικά δόντια. Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα από τα καλύτερα βιο-υλικά, που χρησιμοποιείται πλέον ευρύτατα και στην ιατρική, για την κατασκευή τεχνητών αρθρώσεων, βηματοδοτών κ.λ.π. Χάρη στα εμφυτευματα δοντιων , μπορούμε να αποκτήσουμε σταθερά, φυσικά δόντια και να αποφύγουμε μια κινητή οδοντοστοιχία.

Πώς ανακαλύφθηκαν τα σύγχρονα εμφυτευματα δοντιων;

Τα σύγχρονα εμφυτευματα δοντιων υπάρχουν σήμερα, χάρη σε μια τυχαία ανακάλυψη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ο καθηγητής Branemark από το Lund της Σουηδίας έκανε μια πολύ πρωτοποριακή ανακάλυψη: ότι το μέταλλο τιτάνιο μπορεί να ενωθεί λειτουργικά με τα ζωντανά κύτταρα των οστών! Μετά από συστηματικές έρευνες μπόρεσε να αποδείξει ότι υπό ελεγχόμενες συνθήκες το τιτάνιο μπορεί να ενσωματωθεί με το κόκαλο με πολύ υψηλό βαθμό προβλεψιμότητας, φαινόμενο που ονομάστηκε οστεο-ενσωμάτωση.

Τα πρώτα οστεο-ενσωματούμενα εμφυτευματα δοντιων δοκιμάστηκαν στον άνθρωπο το 1965. Από τότε έχουν γίνει τεράστια άλματα προόδου και σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τα εμφυτευματα δοντιων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής..

Πως γίνεται μια αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων;

Μια σωστή θεραπεία με εμφυτευματα δοντιων ξεκινά με τον σωστό προγραμματισμό!

Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας εξελιγμένα συστήματα απεικόνισης της γνάθου σε 3 διαστάσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να προγραμματίσουμε το κάθε μας βήμα με απόλυτη ακρίβεια. Έτσι από πριν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα και τι είδους εμφυτευματα θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προσθετική κατασκευή των τελικών δοντιών.

Mία αποκατάσταση με εμφυτευματα δοντιων γίνεται σε δύο φάσεις:

εμφυτευματα δοντιων, οδοντικα εμφυτευματα, εμφυτευση

Εμφυτευματα δοντιων – Φάσεις της θεραπείας

Α. Φάση: Tοποθετούμε τα εμφυτευματα δοντιων, στα σημεία που έχουμε επιλέξει από πριν. Στην συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών ώσπου να ολοκληρωθεί η οστεο-ενσωμάτωση.

Β. Φάση: Κατασκευή των μόνιμων δοντιών. Είναι η φάση που θα πάρουμε τα τελικά αποτυπώματα ( μέτρα) ώστε να κατασκευαστούν  τα δόντια στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Τόσο τα σύγχρονα εμφυτευματα δοντιων, όσο και οι σύγχρονες τεχνικές, έχουν κάνει μια εμφυτευση μια σίγουρη και ασφαλή θεραπεία με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Τι προσφέρει μια θεραπεία με εμφυτευματα δοντιων;

Τα εμφυτευματα  δοντιων προσφέρουν πάνω απ’ όλα σιγουριά και αυτοπεποίθηση, καθώς ξένοιαστα μπορεί κανείς να απολαύσει το αγαπημένο του φαγητό και να γελάσει και να μιλήσει χωρίς δισταγμό.

Με μια εμφυτευση δεν αναπληρώνουμε απλώς την φυσιολογική λειτουργία και την μασητική ικανότητα, αλλά επαναφέρουμε την αρμονία και αισθητική του χαμόγελου, αλλά και ολόκληρου του προσώπου, ειδικά όταν λείπουν περισσότερα δόντια, τα χείλη και τα μάγουλα χάνουν την φυσιολογική τους στήριξη, κάνοντας σημάδια του χρόνου ακόμα πιο έντονα. Με τα εμφυτευματα δοντιων μπορούμε να επαναφέρουμε και πάλι την ισορροπία και αρμονία στο χαμόγελο.

emfyteymata-dontion-ti-einai-3

.

Η σιγουριά της φυσικότητας στο χαμόγελό σας!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας