Αισθητική Ορθοδοντική – Σιδεράκια

Η αισθητικη ορθοδοντικη – σιδερακια  είναι η ιδανική μέθοδος για όσους ενήλικες δεν θέλουν να έχουν πλέον στραβά δόντια και χάρη στην ορθοδοντικη ενηλικων επιθυμούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν ίσια δόντια και ένα όμορφο χαμόγελο!

Στη σημερινή εποχή λίγοι είναι οι τυχεροί που γεννιούνται με απόλυτα αρμονικά και ισια δόντια. Ο κλασικός, πλέον  τρόπος για να επαναφέρουμε τα δόντια σε μια αρμονική θέση είναι τα σιδερακια. Μια ορθοδοντική θεραπεια ξεκινά συνήθως όταν  εμφανιστούν τα μόνιμα δόντια, κατά κανόνα με την εφηβεία. Όμως η απόφαση για να βάλει κάποιος σιδερακια δεν είναι ποτέ εύκολη. Πολλά από εκείνα τα παιδιά, που τότε δίστασαν να κάνουν την ορθοδοντικη θεραπεια – σήμερα  ενήλικες πλέον –  το έχουν μετανιώσει…

Και σε αυτές τις περιπτώσεις ένα όμορφο χαμόγελο δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο, αλλά μια απτή πραγματικότητα! Χάρη στην αισθητικη ορθοδοντικη ενηλίκων μπορούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσουμε την αισθητική ανωμαλία με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις και να αποκαταστήσουμε την αισθητική και την αρμονία στο χαμόγελο.

«Όταν άκουσα ότι έπρεπε να κάνουμε εξαγωγές και να φορέσω σιδερακια για δύο χρόνια, απελπίστηκα. Δεν ήθελα να μπω σε τέτοια διαδικασία. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να ισιώσουμε τα μπροστινά δόντια και να βελτιώσουμε το χαμόγελο. Χάρη στην αισθητικη ορθοδοντικη ενηλικων το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Και τόσο γρήγορα!»

Κωνσταντίνα Σ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ο πολύ σύντομος χρόνος θεραπείας ( συνήθως 3-4 μήνες ), γεγονός που κάνει την απόφαση για έναν ενήλικα πιο εύκολη.

Είναι ιδανική μέθοδος για περιπτώσεις όπου τα πρόσθια δόντια παρουσιάζουν κάποια αισθητική ανωμαλία, χωρίς να υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα στην μάσηση, στη θέση της γνάθου ή στην λειτουργία της άρθρωσης.

Η αισθητική ορθοδοντική μπορεί να εφαρμοστεί όταν υπάρχει έλλειψη χώρου και συνωστισμός των δοντιών – στραβα δοντια,

ή αντίθετα όταν υπάρχουν διαστήματα και κενά μεταξύ των δοντιών – αραια δοντια.


Μια από τις επιπτώσεις της περιοδοντικής νόσου είναι η μετανάστευση των δοντιών και η δημιουργία κενών. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις χάρη στην αισθητικη ορθοδοντικη μπορούμε να κλείσουμε τα κενά, να επαναφέρουμε τα δόντια στην αρχική τους θέση και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο, αρμονικό χαμόγελο.

Η αισθητικη ορθοδοντικη μπορεί να δώσει λύσεις και στην κάτω γνάθο, όπου πολύ συχνά παρατηρείται συνωστισμός, δηλαδή έχουμε στραβα δοντια.

 

Σε ιδιαίτερα προχωρημένες περιπτώσεις μπορούμε να συνδυάσουμε την μετακίνηση των δοντιών με μια αισθητική εξαγωγή. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε επαρκή χώρο ώστε να αποδώσουμε μια αρμονική εικόνα.

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα της αισθητικής ορθοδοντικής είναι ότι περιοριζόμαστε στις περιοχές που έχουν αισθητικό πρόβλημα χωρίς να

αλλάζουμε τη ισορροπία στα πίσω δόντια. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που μπορούμε να ολοκληρώσουμε την θεραπεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

aisthitiki-orthodontiki-6

.

Ένα αρμονικό χαμόγελο…
... σε κάθε ηλικία!

Έχετε απορίες;

Συμπληρώστε την φόρμα ή επισκευθείτε μας στο ιατρείο, όπου μπορούμε χωρίς επιβάρυνση να συζητήσουμε αναλυτικότερα το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το ερώτημά σας